5
Mayıs
2024
Pazar
SİYASET

AKP'li Uzun'dan Cevap

  Ak Parti İl Başkanı Celil Uzun hükümeti eleştirenlere ve Zonguldak için çalışmaların olmadığı iddialarına cevap verdi. Uzun yaptığı açıklamada MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan’a “Bize bıraktığınız enkazı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz” diye cevap verdi.

 Son dönemlerde hükümeti eleştirenlere yazılı bir cevap veren Adalet ve Kalkınma Partisi Zonguldak İl Başkanı Celil Uzun MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan’ın ne yapıldı sorusuna “Bize bıraktıkları enkazı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz” diye cevap verdi. Celil Uzun, açıklamasında hükümeti küçük düşürmek isteyen olmayan şeyleri maksatlı olarak basına yansıtan bir takım kişileri uyardıklarını fakat bu kişilerin bu alışkanlıklarından vazgeçmemiş olduklarını söyledi. İl Başkanı Uzun Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun’un Zonguldak gezisini olumsuz göstermek isteyenlere bu bakanın döneminde Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinin bitirildiğini, Ereğli Organize Sanayi Bölgesi projesi için daha önceki 10 yılda çıkarılan ödeneğin toplamından daha fazla para gönderildiğini ve bu çalışmanın bitme aşamasına geldiğini ifade etti. Celil Uzun daha önce iptal edilen Zonguldak Merkez ve Alaplı Organze Sanayi Bölgesi projeleri de 2004 yılı yatırım programına alındığını belirten yazlılı açıklamasına şöyle devam etti; “ERDEMİR’in özelleştirilmesi içinde; burası zadten özelleştirilmiş bunun nesini özelleştireceğiz fikrine kanaat getirilmiş, sayın başbakanımıza da bu yönde rapor verilecektir. Bütün bunları görmeyip de hala daha bir şeyler de ısrar etmek politika yapmaktan başka bir şey değildir” Uzun ayrıca dün basın açıklaması yapan MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan’ın eleştirilerine de cevap verdi. Uzun MHP İl başkanının bu hükümetin döneminde vurgundan talandan bahsettiğini belirtirken bununla ilgili bir örnek göstermesini fakat bunu da gösteremeyeceğini söyledi.

Uzun Korkutan’ın eleştirilerine şöyle cevap verdi; “Oysa milletimizin paralarının Uzan Gurubuna, Kamuran Çörtük’e, Dinç Bigin’e, Erol Aksoy’a, aktarıldığı dönem onların hükümette olduğu dönemdedir. Şimdi hükümetimiz onların verdiği, biletimizin paralarını bu insanlardan geri almaya başlamış, bütün mal varlıklarına da el koymuştur” diye devam etti. İl Başkanı Uzun açıklamasını MHP İl Başkanı Zonguldak’a ne yapıldı sorusuna “Bize bıraktıkları enkazı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz. Bir tek şey söyleyeceğim, kendileri çok yatırım mı yapmışlar ki Zonguldak dışarıya göç vermiş, ilkimizin kendi dönemlerinde 6 olan milletvekili sayısı 5’e düşmüştür. Sadece bunu bile düşünenler basının karşısına çıkmaz, bu demeçleri vermez. Ama merak etmesinler 20058 yılı Zonguldak’ımızın altın yılı olacaktır. Ve bunu bildikleri için kendi partileri adına kaygılanıyorlar. Bizde kendilerini hoş görürüz” diye sürdürdü.

İsmet YALILI
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2004 Çarşamba 22:27:33
Güncelleme :2 Eylül 2005 Cuma 12:50:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?