3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Başbakan'a MHP'li tepkisi

MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın, birilerinin düğmeye basmasından şikayet etmesine tepki gösterdi.

MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın düğmeye basılmasından şikayet etmesi gereken en son kişi olabileceğini ileri sürerek, "Başbakan Tayyip Erdoğan, birilerinin düğmeye basmasından en son şikayet etmesi gereken kimsedir. Çünkü düğmeye basanlar, zamanında onu 367 milletvekili ile iktidar yapmışlardır. Düğmeye basıp iktidar yapanlar yarın yine düğmeye basıp iktidardan uzaklaştırmak isteyebilirler. Başbakanın böyle ifadeler kullanması hoş değildir" dedi.

AK Parti iktidarı ile birlikte gündeme oturan derin devlet konusunun sık sık ülkücülerle pekiştirilmesi konusunda da açıklamalarda bulunan Korkutan, "Türkiye üzerinde derin devlet olaylarında işin bu yönleri bize kapalıdır. Bizim ülkemiz, Türkiyemiz, dünyanın merkezi denilebilecek noktadır. Ülkemizin bulunduğu coğrafi konum, bütün milletlerin gözünün ülkemizin ve milletimizin üzerinde olmasına neden olmaktadır. Yeryüzünde önümüzdeki dönemlerdeki en büyük sıkıntı su sıkıntısı olacaktır. Dolayısıyla su kaynakları açısından da ülkemiz dünyanın en zengin bölgesidir. Ülkemiz, toprak bereketi ve yeraltı kaynakları açısından da dünyanın en zengin bölgesidir. Henüz gün yüzüne çıkarılmamış, dünyanın geleceği açısından yaşamsal öneme sahip olan birçok madenin topraklarımız altında bulunduğu bugün toplumun her kesiminin, araştırmacının ve bilim adamlarının kabul ettiği bir gerçektir. Türkiye, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan bir köprüdür. Türkiye, dünya ticaretine de hükmedebilecek bir toprak parçasıdır. Üç tarafı denizlerle çevrili bir cennet vatandır. Hiçbir ülke güçlü bir Türkiye istemez. Ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynandığı bir gerçektir. Şimdi burada ülkemizin iç siyasetinde birilerini kullanarak düğmeye basıyorlarsa, bu birileri de düğmeye basılmasına müsaade ediyorsa bunun adı ihanettir. Böyle bir şeyin olmamasını ümit ederiz, olmayacağını ve olmadığını düşünmek isteriz" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2005 Pazartesi 15:30:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?