4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

EĞİTİM-SEN'in yeni yönetimi belirlendi

Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi Başkanı Mehmet Dalgıç'ın istifasından sonra yeni yönetim belirlendi. Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi başkanlığına getirilen Serpil Açıl Özer, ücretsiz eğitim taleplerine halktan da destek istediklerini kaydetti.

Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi'nde yaşanan istifalardan sonra yeni yönetim oluşturuldu. Yapılan değişiklikle Eğitim-Sen Zonguldak Şubesi başkanlığına Serpil Açıl Özer getirildi. Özer yaptığı açıklamada, "12 Şubat 2005 tarihinde gerçekleştirdiğimiz olağan genel kurul sonrasında oluşturduğumuz yönetim kurulu, yaşanan istifalar nedeniyle değişti" dedi. Yeni yönetim olarak görevi devraldıklarını ve sendikanın aynı çizgide yoluna devam edeceğini kaydeden Özer, en önemli beklentilerinin ise parasız eğitim olduğunu söyledi.

Özer, "Geçen yıl ilköğretimin 'parasız ve zorunlu' olduğuna ilişkin ifade, ilköğretim yönetmeliğinde yapılan değişikle sadece 'zorunlu' ifadesi bırakılarak değiştirilmiştir. 'Parasız' ifadesinin yeni yönetmelikte olmayışı da yönetmeliği hazırlayan Talim Terbiye Kurulu yetkililerince 'kısaltma yaptık' şeklinde açıklanmıştır. Oysa yönetmeliğe eklenen çokça madde var. Fakat 'parasızdır' ifadesi tek bir sözcük olmasına karşın kısaltma amaçlı kaldırılmış, tepkiler karşısında da 'Anayasada bu hak var, anayasa yönetmeliğin üzerindedir, esas olan anayasadır' denilerek yetkililer niyetlerini gizlemeye çalışmışlardır. Eğitim-Sen olarak, genelde kamusal alanın tasfiyesine yönelik gerçekleşen tüm uygulamaların, özelde de eğitim alanında yaşanan halkımızın, gençlerimizin ve çocuklarımızın yararına olmayan tüm uygulamaların karşısında olacağız. Paralı eğitime karşı parasız, nitelikli, kamusal eğitimin savunucusuyuz ve olmaya da devam edeceğiz" diye konuştu.

Eğitim-Sen'de istifaların ardından yönetim ise şu isimlerden oluştu:"Şube Sekreteri Orhan Yılmaz, Mali Sekreter Halil İbrahim Kaya, Örgütlenme Sekreteri Murat Durmuş, Eğitim Sekreteri S.Barış Güven, Toplu İş Sözleşmesi Hukuk Sekreteri Dursun Küçükyılmaz, Şube Kadın Sekreteri Şeref Özkaynak."

.
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2006 Çarşamba 22:10:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?