3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

Elazığ Milletvekili Zonguldak'ta

AKP Elazığ Milletvekili ve Barış İçin Asyalı Parlamenterler Birliği Başkanı Abdülbaki Türkoğlu, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Zonguldak'a geldi.

Prof. Dr. Abdülbaki Türkoğlu, Zonguldak'ta ziyaretlerde bulunan ve özürlüler yasası ile ilgili eleştiriler yapan Türkiye Sakatlar Derneği Genel Başkanı Şükrü Poyraz'a da yanıt verdi. Türkoğlu, özürlüler yasasının içinin boş olduğu konusundaki eleştirilerin anlamsız olduğunu söyledi.

Yasanın özürlülerin federasyon ve konfederasyonlarının bilgisi ve istekleri doğrultusunda hazırlandığını kaydeden Türkoğlu, "Hükümet kurulurken özellikle ilk olarak özürlüler kontenjanı ayırdık. Sonra da özürlülerle ilgili yapılandırmalar getirdik. Yasa, Özürlüler Derneği Federasyon ve Konfederasyon Genel Başkanlıkları ile ortaklaşa hazırlandı. Çıkarken de bunların bilgisi dahilinde çıktı.

Bunun içinin boş olup olmadığını tartışmamız anlamsız. İçini zaten kendileri doldurdular, kendileriyle beraber hazırladık" dedi. AK Parti Genel Merkezi tarafından ülke genelindeki teşkilatların durumunun tespiti amacıyla çalışma başlatıldığını belirten Türkoğlu, kendisinin de Zonguldak teşkilatındaki durumu değerlendirmek üzere görevlendirildiğini belirtti.

Yaptığı görüşmelerde teşkilatın durumunu iyi gördüğünü anlatan Abdülbaki Türkoğlu, "Teşkilatın durumunun tespitini yapmak ve değerlendirmede bulunabilmek amacıyla il teşkilatı yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanlarımız, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri, gençlik kolları, kadın kolları ile görüşmeler yaptım. Görüşmelerden çok mutlu oldum. Bütün teşkilatımız burada birlik beraberlik içinde çalışıyor. Ankara ile olan bağlantılar da çok güçlü. Bizler hizmet erbabıyız. Ülkemiz için elimizi taşın altına koymuşuz.

Geçmiştekilerin hizmetlerini kötüleyerek değil, yapılan hizmetleri alkışlayarak, daha fazla ne yapabiliriz felsefesi içerisinde davranış sergileyen yapının temsilcileriyiz. Bizim dedikoduyla, sen ben kavgasıyla işimiz yok. Biz Türkiye'nin geleceğinin, istikbalinin, yavrularımıza ve torunlarımıza daha iyi bir Türkiye bırakabilmenin endişesini ve sevdasını taşıyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 4 Aralık 2005 Pazar 22:09:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?