4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Ereğli MHP'de İlkay Özdemir güven tazeledi

Ereğli'de, 2 adayın yarıştığı Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Kongresi'nde İlkay Özdemir güven tazeledi.

MHP Ereğli İlçe Teşkilatı'nın 7. Olağan Kongresi yapıldı. Kongrenin divan başkanlığını da yapan MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan, yaptığı konuşmada hükümeti eleştirdi. Korkutan, "AK Parti ile ülke karanlığa ve uçuruma sürükleniyor. Hükümet iç-dış politikada ve ekonomide hayal ürünü senaryolarla aldatma peşinde. Borç almaktan başka bir şey yaptıkları yok. İşveren ve işçiyi işinden eden, memur ve emekliyi yaşam standartlarının altında yaşamaya mahkum eden, çiftçiye de 'Ananı al git' diye hitap eden bir anlayışı anlamak mümkün değil. AK Parti rezil ve seviyesiz siyaset anlayışı sergiliyor" dedi.
Zonguldak'ın da sosyal ve ekonomik açıdan sıkıntıya sürüklendiğini kaydeden Korkutan, "Zonguldak'a hiçbir şey yapmadılar. Duble yol dediler, yollar patates tarlası oldu. Buna ancak, 'duble rezalet" denir. Bu rezil iktidardan kurtulmalıyız. 'Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) 10 bin işçi alacağız' dendi, 500+500 alıyorlar. İl başkanı da çıkıp, 'Muhalefetin elinden oyuncağını aldık' diye laf ediyor. Demek ki bunlar, Zonguldak'ı oynanabilecek bir oyuncak olarak kabul ediyor" şeklinde konuştu.

Korkutan ayrıca, "Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nın (ERDEMİR) özelleştirilmesi sürecinde ortalığı yıkanlar şimdi OYAK'ı alkışlıyor. Bu işin içinde bir oyun var. Daha önceki pazarlıklar da ortada. Buranın gerçek sahibi OYAK değildir. Bu da yakında ortaya çıkacaktır" dedi.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Ereğli TSO Başkanı Ahmet Likoğlu, Şoförler Odası Başkanı Cevdet Civelek ve ANAP İlçe Başkanı Turan Demirhan da katıldı.
Mevcut başkan İlkay Özdemir ve Talat Şeker'in başkanlık için yarıştığı kongrede 340 delegeden 265'nin oyunu alan İlkay Özdemir yeniden ilçe başkanlığına seçilirken, Talat Şeker 68 oyda kaldı.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 12:14:32
Güncelleme :6 Mart 2006 Pazartesi 12:19:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?