3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

KESK: Devlet enkaz altında

Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) Zonguldak Şubesi adına basın açıklaması yapan Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Şube Başkanı Cengiz Soylu, özelleştirmelere tepki gösterdi. KESK adına SES Zonguldak Şube Başkanlığı'nda açıklama yapan Cengiz Soylu, azgın bir özelleştirme furyasının kamu hizmetlerinin paralı ve karlı hale getirilme girişimleri ile devam ettiğini söyledi.

Türkiye'de 17 Ağustos'ta meydana gelen deprem ile birlikte sosyal devletin de enkaz altında kaldığını vurgulayan Soylu, "Plansızlığın, denetimsizliğin, yolsuzlukların, rant hırsının bedeli binlerce insan yaşamı ve milyarlarca dolarlık kalıplar olmuştur. Bugün üzülerek görüyoruz ki felaketten ders çıkarılmamıştır. Devleti, şirket gibi yönetme tercihi devam etmektedir. Eğitim, sağlık, altyapı, ulaşım, haberleşme başta olmak üzere kamu hizmetleri sermayeye altın tepside sunulmaktadır. Azgın bir özelleştirme furyası, kamu hizmetlerini paralı ve karlı hale getirme girişimleri ile devam etmektedir" dedi.

Hükümeti bir kez daha uyardıklarını kaydeden Cengiz Soylu, taleplerinin karşılanmaması halinde sonbaharda yeniden alanlarda olacaklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2005 Çarşamba 16:43:27
Güncelleme :17 Ağustos 2005 Çarşamba 16:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?