4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİYASET

Sağlık - İş kongresi Devlet Hastanesi'nde yapıldı

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Zonguldak Şubesi'nin Kongresi, Atatürk Devlet Hastanesi Konferans Salonu'nda yapıldı. 

Kongreye Türkiye Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, genel merkez ve şubeler yöneticileri, Zonguldak Belediyesi Başkan Yardımcısı Kemal Cangöz, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Sekreteri Mustafa Dağlıoğlu ve Genel Eğitim Sekreteri Ramazan Denizer ile GMİS şubelerinin başkan ve yönetim kurulu üyeleri, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şenol Yavuz, SES Zonguldak Şubesi Başkanı Cengiz Soylu, sendikaların Zonguldak şube başkanları, SHP Merkez İlçe Başkanı Fikret Tunç ile sağlık çalışanları katıldı. 

Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu, kongrede yaptığı konuşmada, Zonguldak'ın ülke ekonomisine kan ve can veren, Türkiye'nin istisnai illerinden biri olduğunu söyleyerek şehit madencilere rahmet diledi. Türkiye'de bugün çok farklı ve tehlikeli şeylerin tartışılmaya başlandığına dikkat çeken Başoğlu, "Kim ne yaparsa yapsın, Türkiye'de Cumhuriyet devam edecek, demokrasi devam edecek, Misak-ı Milli sınırları korunacak, bayrağımız ilelebet dalgalanacak" dedi. 

Özelleştirme fırtınasından Zonguldak'ın da nasibini aldığını kaydeden Başoğlu, "Son yıllarda özelleştirme fırtınası, Zonguldak'ı da etkisi altına aldı. Bu nedenle işçiler rahatsız olmaktadır. Geçmişte 50 bine yakın işçinin çalıştığı taşkömürü işinde bu sayı giderek bugünkü noktalara kadar düşürülmüştür. İşletmenin bir bölüm işleri özel sektöre devredilmek suretiyle, güvencesiz işçi çalıştırma ortamına dönülmüştür. Taşeron uygulamaları bizim ülkemizde insaflı uygulamalar değildir. Taşeronlar parayı nasıl kazanacaklarının, ne kadar çok kazanacaklarının hesabı yaparlar. Çalıştırdıkları işçileri düşük ücrete mahkum ederler. Çok para kazanmak istedikleri için insan unsurunu değerlendirmezler, gerekli iş güvenliği tedbirlerini de almazlar. Türkiye'de özelleştirmeleri 'özelleştirelim, güzelleştirelim' diyerek yapıyorlar. Ama ülkemizde özelleştirme asla güzelleştirme olmamıştır, olmayacaktır. Kar eden kurumları dahi özel sektöre satıyorlar. Göz göre göre ülkemiz ekonomisi dışa tam bağımlı hale getiriliyor. Devletin işi kar etmek değildir. İnsanına iş bulmak, aş bulmaktır, insana yatırım yapmaktır. Zonguldak halkı geçimini kömür işletmeciliğine bağlamıştır ve devlet burada çalışanlara daha fazla destek vermek zorundadır" diye konuştu. 

GMİS Genel Sekreteri Mustafa Dağlıoğlu da, bağımsız politikalara ihtiyaç bulunduğunu ifade ederek, "Ülkemizde yaşanan sorunların aşılabilmesi için üretim ekonomisine, yeni ve sağlıklı sosyal politikalara ihtiyacımız var. Ulusal çıkarlarımızın üstün tutulduğu politikalar üretilmeli, ülkemiz, halkımızın yararı doğrultusunda bağımsız politikalarla yönetilmelidir" dedi.
Son olarak konuşan Sağlık İş Sendikası Şube Başkanı Cevdet Şahinhan ise sorunların aşılabilmesi için, ulusal çıkarları koruyacak birlik ve beraberlik ruhuna ihtiyaç duyulduğunu ifade ederek, "Ülkemizin tarihteki düştüğü hata ve yanlışlara yeniden düşmemesi gerekiyor. Günlük, kısa vadeli siyasi çıkar hesaplarına öncelik verilerek, sosyal barışı bozacak düzenlemeler getirilerek, bu sorunlar çözülemez. Türkiye içerideki siyasi çıkar hesapları ya da başka beklentilerle, dışarıdaki gelişmelerden yararlanmak isteyen bir anlayışla yönetilemez. Türkiye'nin içinde bulunduğu sorunlar bir günde oluşmadı. Elbetteki bir günde de çözülemez. Ama önemli olan çözüm üretmek için harekete geçmektir. Önemli olan, günlük çözümler peşinde koşup, kısa vadeli siyasi hesaplarla zaman kaybetmemektir. Türkiye'nin üretime, üretim ekonomisine ihtiyacı vardır. Çünkü Türkiye ekonomisi, tarihinin en fazla dış ticaret açığını veriyor. Çünkü Türkiye çok yoğun bir işsizlik yaşıyor" şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardında Atatürk Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Şenol Yavuz, Sağlık İş Sendikası'nın kendilerini verdiği maddi ve manevi destek nedeniyle başhekimlik adına Sağlık İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Başoğlu'na teşekkür belgesi ve Zonguldak'ın simgesi madenci heykeli verdi. 

Tek liste halinde gidilen seçimlerde mevcut başkan Cevdet Şahinhan yeniden başkanlığı seçilirken, Sefer Demirci başkan yardımcılığına, Mehmet Özbektürk şube sekreterliğine getirildi. Denetim Kurulu ise Erhan Demirci, Okan Yılmaz ve Aydın Öztürk'ten oluştu.
.
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2006 Pazar 14:34:18
Güncelleme :7 Mayıs 2006 Pazar 14:40:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?