3
Mayıs
2024
Cuma
SİYASET

SHP İl Başkanı Sucu: Böyle başbakan istemiyoruz

Sosyal Demokrat Halk Partisi (SHP) Zonguldak İl Başkanı Yüksel Sucu, Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirerek, "Böyle başbakan istemiyoruz" dedi.

SHP Zonguldak İl Başkanı Yüksel Sucu, yaptığı yazılı açıklamada, "Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Mersin'de, işleri yolunda gitmediği için kendisini protesto eden bir çiftçiye, bugüne kadar Türkiye'de ve dünyada benzeri görülmemiş ve duyulmamış bir söylemle yanıt vermiştir. Başbakan, içeride ve dışarıda çevresini kuşatan küçük bir çıkar grubunun işlerinin yolunda gitmesiyle, Türkiye'de her şeyin iyiye gittiğini sanmakta ve her türlü eleştiriyi, art niyetli ve samimiyetsiz görmektedir.

Başbakan yakın çevresi tarafından öylesine inandırılmıştır ki bırakınız muhalefet partilerini, derdini anlatmaya çalışan sıradan bir vatandaşımıza bile akıl almaz laflar söyleyebilmektedir. Oysa 6 ay önce Manisa'da, 80 bin kişinin katılımıyla son yılların en büyük üretici mitingi yapılmış ve çiftçiler sorunlarını tüm dünyaya anlatmışlardır. Ama sayın başbakanın bundan haberi olmamıştır" dedi.

3 ay önce SHP olarak Mersin'de önce bir "Üretici Mitingi", ertesi gün de uzman ve üreticilerin katılımıyla bir "Üretici Kurultayı" düzenleyerek sorunları ve çözüm önerilerini kamuoyuna açıkladıklarını ifade eden Sucu, "Ama ne yazık ki sayın başbakanın bundan da haberi olmamıştır. Sorunları, sıkıntıları görmeyen ve anlatılanlara inanmayan bir başbakanı bizzat kendisi uyaran Mersinli bir üretici, hiç de farkında olmadan Türkiye'ye en büyük iyiliği yapmıştır. Çünkü sayın başbakanın, çiftçinin, köylünün, üreticinin, emeklinin, işsizin, esnafın kısacası açlık ve yoksulluk sınırında yaşayan halkın, işini korumaya çalışan küçük esnafın başbakanı olmadığını herkes görmüştür. Biz böyle başbakan istemiyoruz" dedi.

Sucu ayrıca, "Biz, Türkiye'ye ithalat rekorları kırdıran, çiftçiden sanayiciye tüm üreticileri krize sürükleyen IMF'ci bir başbakan istemiyoruz. Biz, yabancı şirketlere hayran ve onlara Türkiye'de kendisinin izlediği ekonomik politikalar sonucu zora düşmüş Türk şirketlerini satmayı başarı sanan bir başbakan istemiyoruz" diyerek, Türkiye'nin böyle bir başbakanı hak etmediğini ileri sürdü.

.
Yayın Tarihi : 13 Şubat 2006 Pazartesi 01:41:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?