4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

177'ye akıl almaz telefonlar

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü ‘177 Orman Yangını İhbar Hattı’nı amaç dışı arayanlar, görevlileri bıktırdı. Arayanlar arasında sevgilisinden ayrılanların, hatta cinsellikle ilgili bilgi isteyenlerin bile olduğunu belirten görevliler, bu kişiler yüzünden bazı orman yangınlarına müdahalede geç kalındığını söyledi. 

177'yi arayan bazı kişilerin,, ‘2+2=4 eder, 3+3 kaç eder? Sevgilimden ayrıldım, ne yapayım? Yanıyorum itfaiye gönderin. Şemşiyemi karşıdaki berber dükkanında unuttum, telefonunu alabilirmiyim. Kontorüm bitti, şu numarayı arayın da beni arasın. Bana acil kadın gönderin. Ormanım yanıyor, itfaiye gönderin. Belediyenin telefon numarası kaç’ gibi tuhaf sorular sorup taleplerde bulundukları belirtildi. 177 operatörü Kemalettin Cengiz, telefon sapıkları yüzünden psikolojilerinin bozulduğunu belirterek, “Bartın ve Karabük de bize bağlı. Yaklaşık 250 dahili hat, 2 cep telefonu hattı, 3 telsize bakıyoruz. Telefon numaraları gizlenerek arandığı zaman bakmıyoruz. Ancak özel numaradan bazen gerçek yangın ihbarı için arayanlar da oluyor. Bu yüzden bazı yangınlara geç müdahale ediyoruz. Bize telefon edenlerin yüzde 99’u cinsellikle ilgili sorular bile soruyor. Kendimizi Haydar Dümen gibi hissetmeye başladık. Sadece küfür edip kapatanlar bile oluyor'' diyerek dert yandı. 

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü Koruma Şube Müdürü Turgut Gül, telefon numarası görünenleri arayarak uyardıklarını belirterek, “Çocukların ailelerini uyarıyoruz. Bir daha olduğu taktirde suç duyurusunda bulunacağımızı söylüyoruz. Numaraları görünmeyenlere ise birşey yapamıyoruz'' dedi. 

Gül, bu yıl içinde çıkan 133 orman yangınında 95 bin 212 hektar ormanlık alanın zarar gördüğünü de söyledi.
Milliyet
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 13:41:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?