3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Minibüs kara saplandı

Zonguldak'ta tipi ve fırtına etkili oluyor. Yolunu kaybeden 2 kişi, minibüste mahsur kaldı. Aracın yakıtı bitmesi üzerine donma tehlikesi geçiren karı koca, kar ve tipiye rağmen 3 kilometre yürüyerek bir köye sığındı. Köy muhtarında misafir olan Mustafa Çetin ve eşi, köye gelen karla mücadele ekipleri tarafından alınarak evlerine götürüldü.

Kendilerine ait minibüsle Sivriler köyünden Kozlu merkezinde bulunan evlerine giden Mustafa Çetin ve eşi Ayten Çetin, görüş mesafesini sıfıra düşüren kar ve tipi nedeniyle Yahma köyü rampasında yolu kaybederek kara saplandı. Aracına zincir bağlayan Mustafa ve Ayten Çetin'in kurtulma çabaları sonuç vermeyince araç içerisinde ısınarak havanın durulmasını beklediler.

Yaklaşık 3 saat mahsur kalan çift, aracın yakıtı bitmesi üzerine donma tehlikesiyle karşılaştı. Çetin ve eşi, kar ve tipi nedeniyle yaklaşık 3 kilometre uzaklıktaki Kızılcakese köyüne ulaşmayı başardı. Köy Muhtarı Nedim Kaymak tarafından evde misafir edilen çift, Zonguldak İl Özel İdaresi Merkez Şantiyesi ekiplerine haber verilerek kurtarılması istendi. Karla mücadele ekiplerinin arazili araçları ile Kızılcakese köyüne giden ekipler, Çetin ailesini alarak Kozlu Beldesi Fatih Sitesi'ndeki evine götürdü. Ekipler, yolda kalan minibüsü de yol kenarına çekti. Karla mücadele ekiplerine teşekkür eden Mustafa Çetin, 3 saat yolda kaldıklarını belirterek
"Köye kadar yürüdük ama donduk. Böyle bir hava görmedik. Hava çok soğuk olduğu gibi tipi ve kardan göz gözü görmüyor" diyerek yaşadıklarını anlattı. Muhtar Nedim Kaymak da, "Yolda mahsur kalmışlar. Bize sığındılar, bizde karla mücadele ekipleri gelene kadar evimizde misafir ettik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Şubat 2008 Pazar 10:56:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?