3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Karla mücadele ekipleri mahsur kaldı

Zonguldak'ın kırsal kesimlerinde 2 metreye ulaşan kar ve buzlanma karla mücadele ekiplerini saatlerce rehin aldı. Mahsur kalan iş makineleri, köylülerin ve diğer ekiplerin yardımıyla kurtarılabildi.

Aralıksız süren kar, tipininde etkisiyle sürekli birikerek yükselmesi ve aşırı soğuklarında etkisiyle oluşan buz tabakaları nedeniyle kırsal kesimlerde işkenceye dönüştü.

Zonguldak'ın Kozlu beldesine bağlı Kızılcakese köyü yolunda mahsur kalan araç ve insanları kurtarmak için köye gelen İl Özel İdaresi Merkez Şantiyesi'ne ait Man marka kar kürüme aracı, kara saplandı.

Kar ve buzlanma nedeniyle saplandığı yerde zincirleri de kopan araç, kardan kurtulamadı. Diğer ekiplerin yardımına yetişmesinin ardından 3 saatlik uğraşın sonunda araç başka iş makinesi tarafından çekilerek kardan çıkarıldı. Güçlükle kurtarılan araç, yolda kalan köylülerin yardımına yetişebilmek amacıyla köy yollarındaki karla mücadelesine devam etti.

Merkez şantiyesine ait bir dozerde, sabahın erken saatlerinde Kozlu köyünde mahsur kaldı. Kar temizleme çalışması esnasında kepçenin kara saplanması ve kaygan yolda aracın kanala kayması nedeniyle hareket edemeyen dozerin yardımına köylüler yetişti. Ellerinde kürekleri ile yolun buzlarını kıran köylüler, küreklerle etraftaki karları kürüdü. Yaklaşık 1.5 saat süren çalışmanın ardından dozer, güçlükle kardan çıkarıldı.

KÖYLÜLERE UYARI
Karla mücadele ekipleri, hayati riskleri bulunmasına ve çok zorlu hava ile yol koşullarına rağmen karla mücadelelerini sürdüreceklerini bildirdi. Köylülerin dikkatli ve duyarlı olmasını isteyen ekibin sorumlusu, "Kar ve tipi olması nedeniyle işimiz çok zorlanıyor. Bu yollarda zor koşullarda çalışıyoruz. Özellikle gece ana harterlerde çalışıyoruz. Acil hasta, yolda kalan araç ve insanlar ile cenaze olmadığı müddetçe tali yollara girmiyoruz. Buna rağmen açık olan yollarda bile köylülerimiz yollarının kapalı
olduğunu ve açılmasını istiyor. Hastalara ve yolda kalanlara zor yetişiyoruz. Hepimizin hastası olabilir. Acil hastaları ve yolda kalanları göz önünde bulundurarak keyfi yol açılmasını istemeyelim. Kötü hava koşullarında kendi sağlığımız için yola çıkmayalım. Uyarılarımızı gözardı ederek, keyfi taleplerde bulunanlar için de gerekli hukuki yollara ve maddi yaptırımları hayata geçireceğiz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 13:30:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Erhan IP: 85.105.95.xxx Tarih : 19.02.2008 09:47:40

Keyfi yol açılması diye bir tabiri ilk defa duyuyorum ,bravo bu açıklamayı yapan şahsiyete.Yol kapalı ise o insanlar orada mahsur kalmış demektir,bunun neresi keyfi anlamadım...