3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Zonguldak dondu!

Zonguldak'ta, soğuk hava nedeniyle yollar, araçlar dondu. Gece hava sıcaklığı kent merkezinde -6 dereceye inerken, kırsal kesimlerde -8 dereceye düştü. Buz tutan yollar nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı kaza meydana gelirken, çok sayıda aracın motoru ve aküsü soğuktan dondu.

Hafta ortasına kadar etkisini sürdürücek olan kar ve soğuk hava nedeniyle kırsal kesimlerde zirai don ve çığ uyarısında bulunan meteoroloji yetkilileri, kent merkezlerinde yollarda buzlanmaya karşı duyarlı olunmasını istedi.

Soğuk havada mümkün olduğu kadar dışarıya çıkılmamasını isteyen ekipler, son iki gün içerisinde metrekareye 24 kilogram yağış düştüğünü tespit etti. Gündüz sıcaklığının kent merkezi ve çevrelerinde hava sıcaklığının 4 dereceye, köylerde ve iç kesimlerde ise -6 dereceye kadar düşeceği kaydedildi. Çanak anteni gibi bazı elektronik eşyalar da donması sonucu bozulurken, servis ve tamirciler eşyaları bozulan insanlarla dolup taştı.

Kent merkezindeki esnaf, dükkanlarının önündeki karları kürerken, okulların tatil olduğunu bilmeyen öğrenciler de okullarına kadar giderek kar tatili olduğunu öğrenince evlerine geri döndü.

iha
Yayın Tarihi : 18 Şubat 2008 Pazartesi 12:34:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
kemal yapincak IP: 89.244.210.xxx Tarih : 18.02.2008 14:37:58

olsun kar ve sovuk iyidir birikmis mikroplardan toplu halde kurtulmus oluruz vede kar sayesinde toprak suya doymus olur