3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Filyos Belediyesi sahili temizledi

Filyos Beldesi Belediye Başkanı Hilmi Uzun, Filyos sahilindeki tıbbi atıkları temizletti.

Çaycuma'nın Filyos beldesindeki sahil yoluna Karadeniz'in azgın dalgalarının attığı tıbbi atıklar ile Filyos Irmağı'nın sürüklediği çöpler, belediye temizlik işçileri tarafından tek tek toplandı.

Belediye işçileri tarafından tıbbi atık ve çöpler kamyonlara yüklendi. Toplanan 50 ton tıbbi atık ve çöp kamyonla Filyos çıkışındaki çöplüğe döküldü. Filyos Kalesi ve antik kent yanındaki sahil, sağlık açısından tehlike oluşturan tıbbi atıklar ve kötü görüntüye neden olan çöplerden böylece kurtulmuş oldu.

Beldede hastane bulunmadığını belirten belediye işçileri tıbbi atıkların ve çöplerin hastane bulunan çevre ilçe ve yerleşim yerleri ile Karadeniz'in azgın dalgalar ve ırmağın sürüklemesi sonucu beldelerine geldiğini bildirdi. Ayda 2 kez sahili temizlettiğini anlatan Filyos Belediye Başkanı Hilmi Uzun da tıbbi atık ve çöplerin sahili yeniden doldurduğunu söyledi.

Atıkların sahilde görüntü kirliliğinin yanı sıra sağlığı tehdit eden boyutunun da bulunduğunu hatırlatan Uzun, Vali Yavuz Erkmen'e çevre belediye başkanları konuyu ileterek yardım istediklerini de belirtti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 09:52:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?