2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

200 bin YTL gerekiyor

Zonguldak'ta yaşayan Temel Özbay isimli 14 yaşındaki genç, silikon böbrek taktırmak için yardım bekliyor.

Böbrek yetmezliği nedeniyle 4 yıldır haftada 3 kez diyaliz makinesine giren Temel Özbay'ın vücudu, annesinin böbreğini kabul etmedi. Doktorların tek çare olarak silikon böbrek takılabileceğini söylediği Özbay, 200 bin YTL'yi bulan ameliyat masrafı nedeniyle hayırseverlerden yardım bekliyor.


Baba Mehmet Özbay, oğlunun haftada 3 kez diyalize girmesi ve Akdeniz Anemisi hastalığı nedeniyle ilkokuldan sonra eğitimine devam edemediğini söylerken, anne Gülser Özbay ise, oğlunun her geçen gün gözlerinin önünde erimesine dayanamadığını ifada etti. Oğluna böbreğini vermek istediğini ancak, vücudunun kabul etmediğini söyleyen anne Gülser Özbay, "Böbreğim çocuğum ile uyuşuyor. Fakat, Temel'in vücudu kabul etmiyor. Bu nedenle de doktorlar silikon böbrek takılabileceğini söylediler. Ancak onun da maliyeti 200 bin YTL'yi buluyor" dedi.

Bu parayı karşılayabilecek durumda olmadıklarını söyleyen anne Gülser Özbay, yardımseverlerden destek beklediklerini ifade etti.

Böbrek yetmizliği nedeniyle 4 yıldır diyaliz makinasına bağlanmak zorunda kalan 14 yaşındaki Temel Özbay ise, "Doktorlar tek kurtuluşun silikon böbrek olduğunu söylediler. Çok masraflı bir ameliyat olduğu için yaptıramadık" dedi. Temel, tek isteğinin ise yeniden eski sağlığına kavuşarak okula gitmek olduğunu söyledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2005 Salı 14:40:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?