2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

200 köye ulaşılamıyor

Kar yağışı Zonguldak'dakta hayatı olumsuz etkiledi. Şehirler arası karayollarının zaman zaman kapandığı il genelinde 200 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirilirken, 100'ü aşkın köye de elektrik verilemediğini kaydedildi.

Kar yağışı sebebiyle Zonguldak İstanbul ve Zonguldak-Ankara karayolları zaman zaman ulaşıma kapanıyor.

Merkeze bağlı 30, Ereğli İlçesi'nde 75, Alaplı'da 35, Devrek'te 40, Çaycuma'da 12, Gökçebey İlçesi'nde 8 olmak üzere toplam 200 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu öğrenildi. Karayollarında 8.ve 10 kilometrelerden itibaren polis ekipleri zincir uygulaması yaparken, tır geçişlerine izin verilemiyor. Kara yakalanan ve zincirleri bulunmayan çok sayıda araç yolda kalırken, yolda kalan bir aracının ise kara gömüldüğü görüldü.

Zonguldak İstanbul karayolundaki aşırı sis nedeniyle ve akşam oluşması tahmin edilen buzlanma nedeniyle yetkililer tarafından sürücüler ikaz ediliyor. Zaman zaman trafiğe kapanan Zonguldak İstanbul ve Ankara karayolları, köy hizmetleri, karayolları ve polis ekipleri tarafından yapılan çalışmalarla tekrar ulaşıma açıldığı bildirilirken, zincirli araçlara geçiş verildiği kaydedildi.

Polisin zincir uygulaması yaptığı noktalarda bekleyerek 50 YTL'den zincir satan satıcılarla kardan adam ve asker yapan insanlar da karın yağmasına sevinen kişiler oldu.
Meteoroloji yetkilileri, zaman zaman kar kalınlığının 1 metreyi bulduğu Zonguldak'ta, yağışların yarın sabaha kadar aralıklı olarak süreceğini bildirdi.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 13:26:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?