4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

22 yıl sonra yürümeye başladı

Çaycuma'da 12 yaşında geçirdiği felç sonrası yatağa mahkum olan Melek Akkaya, azmi sayesinde 22 yıl sonra yeniden yürümeye başladı.

Çaycuma İlçesi'nin Gökçetabaklar Köyü'nde yaşayan 34 yaşındaki Melek Akkaya, 12 yaşında felç geçirerek yatağa mahkum oldu. 2 yıl boyunca hastane hastane gezen Akkaya, doktorların yürüyemez demesi üzerine tedavisini yarım bırakarak günlerini yatakta geçirmeye başladı.

Ancak yakınlarının telkiniyle 20 yıl sonra yeniden yürüme denemelerine başlayan Akkaya, 2 yıllık mücadelenin ardından yürümeye başladı. 22 yıl sonra yakınlarının da desteğiyle yeniden ayağa kalkan Melek Akkaya'ya, Çaycuma ve Köylerini Kalkındırma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir de tekerlekli sandalye hediye edildi.

Sandalyenin verilişi sırasında duygulanan Akkaya, "Böyle bir günde derneğin beni hatırlamasına çok sevindim. Ancak 22 yıl aradan sonra yeniden ayağa kalkabildiğim için çok mutluyum. 20 yıldır yatağa mahkum yaşıyordum.

Yakınlarımın desteğiyle 2 yıl önce başladığım mücadelede bugün önemli bir mesafe kat ettim. Çok zorlandım, çok acı çektim fakat azmin elinden hiçbir şeyin kurtulamayacağını gösterdim" dedi

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 15:37:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilek IP: 88.226.63.xxx Tarih : 12.03.2006 23:11:48
BU GÜZEL HABERİ OKUDUKTAN SONRA ÇOK MUTLU OLDUM BU MELEK ABLA 2 YIL ÖNCE ZONGULDAK KARAELMAS TIP FAKÜLTESİNDE ANNEMİN KALDIGI ODADAYDI ONUN VE AİLESİNİN ÇEKTİĞİ ACILARA BİZDE ŞAHİT OLMUŞTUK FİZİK TEDAVİSİNDE ÇOK ACI ÇEKİYORDU.GERÇEKTEN BU AZMİNDEN VE GÜZNENİNDEN DOLAYI ONU KUTLUYORUM AİLECEK MELEK ABLANIN BU DURUMUNA COK AMA COK SEVİNDİK.SAGLIGININ DAHADA İYİYE GİTMESİ DİLEĞİYLE...ALLAH DİGERLERİNE DE BÖYLE GÜZEL ŞİFALAR VERİR İNŞALLAH