3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

80 yıldır aynı evde yaşıyor

Atatürk'ün üst rütbeli subaylarından İbrahim Süle'nin Zonguldak'ın Devrek İlçesi'nde yaşayan 80 yaşındaki torunu, 2 çocuğuyla birlikte 80 yıldır 2 asırlık tarihi evde yaşıyor. 

Kurtuluş Savaşı döneminde Atatürk'ün üst düzey subaylarından olan İbrahim Süle'nin 80 yaşındaki torunu Kübra Süle'yi, eskimesine rağmen hiç kimse 200 yıllık dede yadigarı evinden ayıramıyor. Çocukları Mehmet ve Adem Süle, annelerini tüm çabalarına rağmen evden çıkmaya ikna edemediklerini söyleyerek, "Annemiz burada oturmak istiyor. Bu evde anılarının olduğunu söylüyor" dedi. 

80 yaşındaki Kübra Süle ise, bu evde doğduğunu belirterek, "Dedem İbrahim Süle'ye ait bu ev benim için çok değerli. Ev yapıldığında bu civarın en güzel ve en görkemli binasıydı. Şimdi maddi imkansızlıklar nedeniyle birçok yeri döküldü, bakımını yapamadık. Ama bu evde babamın ve benim çok önemli anılarım oldu. Burada birçok acı ve tatlı günler geçirdim. Çocuklarım birçok kez başka bir eve taşınmamı istediler. Yapamadım, bu evden ayrılamadım. Ölene kadar da buradan çıkmam" dedi. 

Devrek Kaymakamı Süleyman Tapsız'ın girişimleriyle, yaklaşık 2 asırlık evin Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma vakfı tarafından tescillenerek koruma altına alındığı öğrenildi.
.
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2006 Salı 17:07:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?