2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

AKP'yi beceriksizle suçladı

MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, Başbakan Erdoğan'ın, Zonguldak'ı gözden çıkardığını iddia ettiği konuşmasında, AK Parti milletvekillerini de beceriksiz olarak nitelendirdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Zonguldak İl Başkanlığı, İl Yönetim Kurulu ve ilçe başkanlarından oluşan Başkanlık Divanı, kongre döneminin son toplantısını Zonguldak İl Başkanlığı binası toplantı salonunda yaptı. Toplantıdan önce konuşma yapan MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Korkutan, "Bugün ülkemiz, tarihinde bir dönüm noktasına gelmiş bulunmaktadır. 3 yılı aşkın bir zamandır ülke idaresini elinde bulunduran AK Parti iktidarı, ülkemizi hanedan mantığıyla yönetmeye devam etmektedir. Bu süreç içerisinde devletin kuruluş felsefesi ve temel ilkeleri tartışmaya açılmış hatta ihlal edilmiştir. Türk vatanı, Türk kimliği gibi meselelerde, duyduğunda tüyleri diken diken olan sayın başbakan işi öyle ileri götürmüştür ki, demokratik Cumhuriyet, siyasi çözüm, alt kimlik, üst kimlik gibi meselelerde İmralı'da ikamet etmekte olan cani ile aynı dilde konuşur olmuştur" dedi.

"Bin yıllık Türk devletini mozaik ilan eden sayın başbakan, öyle görünmektedir ki ilimiz Zonguldak'ı da gözden çıkarmıştır" diyen Korkutan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Daha evvel yapmış olduğumuz birçok toplantıda Zonguldak'ın giden müdürlüklerine, Zonguldak'tan ayrılmak isteyen beldelere, Zonguldak'ın bel kemiği noktasında bulunan Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun vaziyetine değinmiştik. Bugün görülmektedir ki Türkiye Taşkömürü Kurumu 11 bin işçinin altına düşmüş, Genel Müdürlük yatırım programına göre önümüzdeki ay yapılacak olan emekliliklerle, Ocak, Şubat ayında yapılacak emekliliklerle belki de işçi alınmaması halinde 10 bin sınırının altına düşmüş olacaktır. Dolayısıyla Türkiye'de olduğu gibi Zonguldak'ta da kırmızı alarm çalmaya başlamıştır. Bu süreç bize göstermektedir ki memleketimizin olduğu gibi Zonguldakımız'ın da artık kaybedecek vakti kalmamıştır. Türkiye'nin bu beceriksiz, tavizkar AK Parti Hükümeti'nden kurtulmak birinci önceliği olduğu gibi, Zonguldak'ın da tavizkar, sesini çıkarmayan, beceriksiz üç milletvekilinden kurtulmak en birinci önceliği halini almıştır. Dolayısıyla bu iktidarın alternatifi Türkiye'de Milliyetçi Hareket Partisi'dir. Bu üç vekilin Zonguldak'taki alternatifi de inşallah MHP'nin çıkaracağı milletvekilleri olacaktır. MHP bugünden itibaren başlamak üzere Türkiye'de başlatmış olduğu iktidar yürüyüşüne, Zonguldak ilini de dahil etmektedir. Bu doğrultuda partimizin, partiler tüzüğünün gerektirdiği süreç içerisinde seçilmiş olan yönetim kurulları 2 yıllık görev sürelerini doldurmuş, 3 yıllık bir görev süresine yaklaşmıştır. Partimizin olağan kongresine adım adım ilerlenmektedir. Zonguldak'ta da MHP, demokratik süreç içerisinde bugünden itibaren kongrelerine start veriyor. Önümüzdeki Ocak, Şubat, Mart aylarında delege seçimlerimizi ve ilçe seçimlerimizi tamamlamış olacağız. Nisan ve Mayıs aylarında da bizim planlamamıza göre Zonguldak il kongremizi yapmış olacağız. Sonuç olarak bu kongrelerden MHP Zonguldak'ta iktidara alternatif, yönetime talip kadroları çıkarmış olacaktır. Bu kutlu vatan yürüyüşüne, gönlünde vatan sevgisi olan herkesi davet ediyorum."

.
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2005 Salı 12:42:48
Güncelleme :13 Aralık 2005 Salı 15:00:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?