3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Annelerle çocuklara diyalog dersi

Zonguldak Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Akşam Sanat Okulu'nda, 0-6 yaş arası çocuklar ile annelerine dialog ve iletişim eğitimi veriliyor.

Zonguldak Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, 2005 yılında düzenlenen 6 kursta eğitim alan 115 anne ve 115 çocuğa sertifikaları verildi. Milli Eğitim Bakanlığı ile UNICEF'in işbirliğiyle hazırlanan anne ile çocuğun birlikte eğitimi projesi kapsamında, kursa katılamadığı halde eğitim almak isteyen anne ve çocukların eğitimine evlerinde uzman personeller tarafından devam edildiği kaydedildi.

2006 yılı içerisinde de benzer kursun babalar için açılacağını belirten HEM yetkilileri, "Anneler ilk etapta kursun çok faydalı olmayacağına inanıyorlardı. Kurslar başladıktan sonra anneler bilgilerinin çok yetersiz olduğunu ve bu yöndeki eğitimin ne derece faydalı olduğunu uygulamalı olarak gördüler. HEM olarak 2005 yılında düzenlenen 6 kursta 115 anne ve 115 çocuğa belge verdik. Kursa katılamayan ancak eğitim almak isteyen anneler için de evde uzman personel tarafından eğitim veriliyor. Haftada 2 gün ve 4 saatten oluşan kurs 25 hafta sürüyor. Bu kursa bütün annelerin katılması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Eğitime devam eden iki çocuk annesi Serpil Kabuk, kursun büyük faydasını gördüğünü dile getirerek, "Kursta, olumsuz koşullarda yaşayan çocukların çok yönlü gelişimini sağlayabilmeyi öğreniyoruz. Biz annelerinin eğitici gücünün geliştirilmesi, çocuğun zihinsel, duygusal, sosyal ve bedensel gelişiminin desteklenmesi gerekliliğini öğreniyoruz. Aldığımız kursta öğretmenler bizlere bilgili bir anne olmayı ve çocuklarımızla iletişim kurmayı öğretiyor. İki çocuğuma şu an daha iyi annelik yaptığıma inanıyorum" diye konuştu.

Ayrıca hiçbir ücret talep edilmeden verilen eğitim için anne ve çocuklarının halk eğitim merkezlerine başvurmalarının yeterli olduğu belirtildi.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 17:33:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?