3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

BEDAŞ görevlileri mahsur kaldı

Zonguldak'ın Uzungüney Köyü'nde Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş.'de (BEDAŞ) görevli 2 kişi, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Köyde yaklaşık 4 saat kalan görevliler, akşam saatlerinde Köy Hizmetleri ekiplerinin köye ulaşması üzerine kurtulabildi.

Edinilen bilgiye göre, Bedaş Elektrik Dağıtım A.Ş.'de görevli bir şef ve sürücüsünden oluşan 2 kişilik ekip, 4 gündür elektrik verilemeyen köydeki trafo arızasını gidermek için öğle saatlerinde köye girdi. Arızanın uzun sürmesi üzerine çalışmalarını sürdüren görevliler, çalışmalarını tamamladıktan sonra köyden ayrılmak istedi. Çalışma esnasında yağan kar nedeniyle kapanan yollardan çıkamayan görevliler, cep telefonu ve telsiz vasıtasıyla şehir merkezinden yardım istedi. Bunun üzerine harekete geçen Köy Hizmetleri ekipleri, yola birikmiş karları temizleyerek akşam saatlerinde köye ulaştı.

Görevleri bittiği halde yaklaşık 4 saat köyde kalmak zorunda kalan ve köylülere misafir olan görevliler, akşam geç saatlerde köyden çıkabildi. Köy hizmetleri Merkez Şantiyesi Şefi ramazan Oğuzhan, son günlerde aşırı yağış nedeniyle kapanan yolları açmakta zorlandıklarını belirtirken, gece gündüz ve hafta sonlarında kar temizleme çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti. Elektrikleri kesik, yolları kapalı olan köylüler de, yaklaşık 5 gündür tüm dünya ile irtibatlarının kesildiğini öne sürdü.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 13:18:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?