3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Beyninden ur alındı

Bartın'da, evde oyun oynarken aniden fenalaşarak hastaneye kaldırılan ve sinüzit teşhisi konulan küçük kızın beyninde tümör bulunduğu anlaşıldı.

1 saat daha geç kalınması halinde hayatını kaybedeceği belirlenen 5 yaşındaki Beyza Oktay, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi'nde ameliyat edildi.

Bartın'ın Demirciler Mahallesi'nde yaşayan Ahmet ve Gülseren Oktay çiftinin tek çocukları Beyza, 15 gün önce baş ağrısı şikayetiyle kısa süre baygınlık geçirerek Bartın Devlet Hastanesi acil servisine kaldırdı. Burada yapılan muayenede bir bulguya rastlanmazken, doktorlar çük kıza önce sinüzit, ardından de menenjit teşhisi koydu. Doktorların sevk vermemesine rağmen ailesi tarafından Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen 5 yaşındaki Beyza'nın beyninde tümör olduğu ortaya çıktı.

ZKÜ Tıp Fakültesi Çocuk Cerrahisi Anabilim Dalı öğretim üyelerince yapılan muayenede ve çekilen tomografisinde, Beyza'nın beyninin yüzde 80'ini kaplayan tümörle karşılaşıldı. Bu tür bir tümörle ilk kez karşılaşan doktorlar, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ile birlikte yaptıkları ameliyatla, Beyza'nın beynindeki tümörü tamamen temizledi. Doktorlar, bir saat geç kalınmış olması halinde Beyza'nın hayatını kaybedebileceğini söyledi.

ZKÜ Tıp Fakültesi'nde tedavisi süren Beyza, bugün hastanede 5. yaşını kutladı. Odası süslenen ve en çok sevdiği oyuncakları hastaneye getirilen Beyza, doğum günü pastasındaki mumları üfledi. Beyza, kendisine verilen hediyeleri de büyük bir mutluluk içinde açtı.

Anne Gülseren Oktay, Bartın Devlet Hastanesi'nde kızına yanlış teşhis koyan doktorlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını söyledi. Oktay, "İnsan hayatı bu kadar ucuz mu? Bizi sürekli oyaladılar. Önce 'sinüzit' dediler, ardından 'menenjit olabilir' dediler.

Omuriliğinden su alacağız' dediler. Israrla tam donanımlı bir hastaneye sevk edilmemizi istememize rağmen sevkimizi yapmadılar. Baygın haldeki kızımızı özel arabamızla 1.5 saat mesafedeki Zonguldak Devlet Hastanesi'ne getirdik. Buradan da ambulansla ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk ettiler. ZKÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kızıma 20 dakika içerisinde teşhis koydular. Ameliyatı başarılı geçti. Ancak patoloji sonuçları iyi çıkmadı. Şimdi kızımın ameliyat olduğu yerde bulunan yaralarının kapanmasını bekliyoruz. Sonra Hacettepe Üniversitesi'ne sevk edecekler" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2005 Pazartesi 17:31:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
soner gunay IP: 81.215.105.xxx Tarih : 14.12.2005 15:47:19
OKTAY AILESININ UZUNTULERI CANI GONULDEN PAYLASIYORUM.BU OLAYIN AYNISI BENIM DE BASIMA GELMISTIR.BARTIN DEVLET HASTANESINDEN;HER BASI AGRIYAN BURAYA GELIRSE BIZ NE YAPALIM GB CIRKIN SOZLERI DUYAYARAK CIKTIK.ISTANBUL GÖSTEPE SSK YA GITTIK.ORDAKI YAPILAN KONTROLLERDE.ABALMIN BEYNININ SOL TARAFINDAKI IKI DAMARDA BALONCUK ULUSTUGUNU OGRENDIK.11 SAAT AELIYATTA KALDI.SU AN SUKURLER OLSUN IYI.BARTINDEVLET HASTANESINDEKI BERRIN HANIM VE BERIN HANIM GIBILERDEN ACILEN KURTULMAMIZ GEREKIYOR.ULU ÖNDER ATATURK BENI TURK HEKINLERINE TESLIM EDIN;DERKEN BU HEKIMLERI KASDETMEMISTIR HERHALDE