2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Canavar pasta ilgi odağı oldu

Zonguldak'ta oluşturulan 'canavar pasta' vatandaşların ilgisini çekiyor. Canavar pastayı büyük titizlikle 5 günde yapan Mehmet Kuru(45), vitrinden pastayı görenlerin kafasını bir daha çevirdiğini söylüyor.

Mithatpaşa Mahallesi Ankara Caddesi'nde bulunan pastanenin vitrinini pastadan yapılmış canavar süslüyor. Vatandaşların büyük ilgisini çeken pastaya 'enflasyon canavarı' ismi verildi.

Yılbaşı için yaptıkları canavar pastanın vitrinde herkesin dikkatini çektiğini ifade eden Kuru, "Her sene yılbaşında pastahaneler ilginç figürlerden oluşan pastalarını sergiliyorlar. Biz de bu yıl müşterilerin dikkatini çekmek için pastadan canavar yapmaya karar verdik. Yıllardır hayat pahalılığından şikayet ettiğimiz enflasyona 'enflasyon canavarı' ismini verdik. 5 gün uğraştığım canavardan pastada; 40 kilo yağ, 30 kilo şeker, 20 kilo çikolata, 5 kilo fıstık kullandım. Bu canavar yaklaşık 600 YTL'ye mal oldu. Vitrinde dev canavar pastayı gören vatandaşlar, dakikalarca dükkanın önünden ayrılamıyorlar" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2005 Çarşamba 14:26:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?