3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Çaycumalılar'dan örnek yardım

Zonguldak'ta, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından Çaycuma Devlet Hastanesi'nde yaptırılan özel oda ile mezarlıklar mevkiinde yaptırılan çeşme törenle hizmete açıldı. Açılış törenlerinin ardından, Çaycumalılar Derneği tarafından iki okula da televizyon ve DVD hediye edildi.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Devlet Hastanesi'nde düzenlenen ilk törene, Çaycuma Kaymakamı Musa Işın, Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Perşembe Beldesi Belediye Başkanı Burhan Alibabaoğlu, Çaycuma Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Gedik, Çaycuma Esnaf Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çaycuma Emniyet Amiri Ümit Durgun, Çaycuma İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Selim Karaca, ZKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yadigar Müftüoğlu, Devlet Hastanesi Başhekimi Mervan Bektaş, Çaycuma Ziraat Odası Başkanı İsmail İnam, daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, Genel Maden İşçileri Sendikası temsilcileri ile davetliler katıldı. Törende, Çaycuma ve Çevre Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen oda hizmete açıldı. Ardından ise Yeşiltepe Mahallesi Zincirli Kuyu Mezarlık mevkiinde yaptırılan çeşmenin açılışı gerçekleştirildi.

Hastane odasının ve çeşmenin bölgeye hayırlı olmasını dileyen Kaymak Musa Işın, "Çaycuma'nın hastanesi başta olmak üzere önemli sağlık ve eğitim hizmetlerinde derneğin büyük emeği olmuştur. Dernek, tüm sorunların çözümüne ve etkinliklere büyük destek vermektedir. Dernek yöneticilerine, üyelerine ve tüm Çaycumalılar'a teşekkür ediyoruz" dedi.
Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu ise, "Bölgemizde birçok alanda hizmet veren derneğimiz, Çaycuma Devlet Hastanesi'nde bir özel hasta odası ve Yeşiltepe Mahallesi'nde bir çeşme yaptırarak halkımızın hizmetine sunduk. Derneğimizin kuruluş amacı doğrultusunda bölgemize ve bölge insanımıza yönelik bu tür sosyal, kültürel faaliyetlerimiz devam edecektir. Hasta odasını derneğimiz kurucularından ve Çaycuma'nın ilk doktorlarından A.Cevdet Müftüoğlu anısına yaptırdık. İki hafta önce kaybettiğimiz Müftüoğlu derneğimizin kuruluşunda da büyük katkı sağlamıştır. Ayrıca yaptırdığımız bu çeşmeden grup yolu üzerindeki 17 köy istifade edecek" diye konuştu.

Çiloğlu ayrıca, geçtiğimiz yıl başlatılan "Her okula bir TV ve DVD" kampanyası çerçevesinde bu ay Atatürk İlköğretim Okulu ve Şehit Hasan İlköğretim Okulu'na birer adet TV ve DVD hediye etti.

.
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2006 Salı 14:05:50
Güncelleme :28 Şubat 2006 Salı 14:11:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?