3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

ÇYDD, projelerini açıkladı

Zonguldak'ta, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları basın toplantısı ile projelerini açıkladı. Dernek binasında yapılan basın toplantısında yönetim kurulu adına konuşan Dernek Başkanı Gülderen Ar, AB destekli Aktif İş Gücü Programları çerçevesinde başlatılmış olan "Çocuk Bakıcılığı Eğitimi" kursunun başarı ile tamamlandığını, 3 Ekim Pazartesi günü düzenlenecek törenle kursiyerlere sertifikaların verileceğini söyledi.

Çağdaş Türkiye hedefi doğrultusunda burs projelerinin de devam ettiğini vurgulayan Gülderen Ar, "Geçtiğimiz yıl, 'Bir ışık da siz yakın' projesi çerçevesinde 65 üniversite öğrencisine burs verdik. Bu yıl da devam edeceğiz. Burs verdiğimiz öğrenci sayısını arttırmak ve bize destek veren burs sahipleri ile bağışçılarımızın sayısını çoğaltmak için çabalarımızı sürdürüyoruz. 'Gülümseyen Gelecek-Ana Sınıfları' sosyal sorumluluk projemiz kapsamında Kozlu Beldesi Taşbaca Mahallesi'nde yeniden yapılmış olan Vali Tevfik Başaker İlköğretim Okulu Ana Sınıfı ve oyun parkının iç donanımını yaparak 17 Ekim tarihinde açılışını gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Doğu, Güneydoğu ve Orta Anadolu kırsalında kız çocuklarının okutulması için derneğimiz tarafından Türkcell sponsorluğunda başarıyla yürütülen 'Kardelenler' projesiyle bu yıl ilimizden 30 kız öğrenciye eğitim bursu verilecektir" diye konuştu.

Ar, merkeze uzak okullarda öğrencilere ve ailelerine yönelik eğitim, bilinçlendirme çalışmaları, gönüllü öğretmenlik yolu ile desteğe ihtiyacı olan yoksul öğrencilere ders verme çalışmalarının sürdüğünü kaydetti. Duyarlılık sahibi herkesin kendilerine destek verdiğini belirten Gülderen Ar, toplumsal sorunların çözümüne aktif katılımı görev bilen ve çalışmalara destek vermek isteyen tüm insanların kendileri ile 253 00 20 numaralı telefonla irtibat sağlayabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2005 Pazartesi 16:24:37
Güncelleme :26 Eylül 2005 Pazartesi 16:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?