2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Emeklilerin kuyruk inadı

Zonguldak'ta, emeklilerin rahat maaş almalarını sağlayacak sosyal tesis yapılmasına rağmen, kuyruğa girme alışkanlığı sona ermedi. Yaşlılar, ATM önünde kuyruğa girerek, soğuk havaya rağmen beklemekten vazgeçmedi.

Zonguldak'ta, emekli vatandaşların zor şartlarda kuyruğa girip eziyet görmelerini engellemek için valilik öncülüğünde hayırsever işadamlarının katkılarıyla yaptırılan Emekliler Sosyal Tesisi önünde yine kuyruklar oluşuyor. Emeklilerin oturarak sıcak bir ortamda sırası geldikçe para almalarını sağlamak için kurulan ve yaklaşık 2 ay önce hizmete giren tesisin içi boş olmasına rağmen, dışındaki ATM önünde uzun kuyruklar oluşuyor. Soğuk havaya rağmen içeride oturarak değil de dışarıda saatlerce ayakta bekleyerek para alan emekliler, buna alıştıklarını belirtti.

Emekli vatandaşlar, "Sosyal tesisin yapılmasıyla, kuyrukta bir azalma oldu. Zamanla içeride oturarak sıra numarası alıp maaşımızı almaya bizler de alışacağız. Yıllardır kuyruklarda saatlerce beklediğimizden, alışkanlıklarımızdan vazgeçemiyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2005 Pazartesi 13:52:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
C.G. IP: 85.106.157.xxx Tarih : 26.12.2005 14:27:26
Belki biraz alışkanlık vardır ama biraz da bilgisizlik ve güvensizlik var gibi.Sistemin nasıl çalıştığı anlatılmalı,sıra haklarının kaybolmayacağı garantisi verilmeli.