3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Emekli madenci sponsor arıyor

Zonguldak'ta, madenci heykeli yaparak geçimini sağlayan emekli madenci Yusuf Üşenmez, heykellerini sergileyebileceği bir yer açabilmek için sponsor arıyor.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan (TTK) emekli madenci Yusuf Üşenmez, madenci ve maden ocağı heykeli, kömürden saat ve biblolar üreterek geçimini sağlıyor. Zonguldak'ın kültürünü de yansıttığı biblo ve heykellerine yeterli seviyede ilgi gösterilmemesinden şikayetçi olan Yusuf Üşenmez, "Birçok ilimizde yerli ve yabancı turistin gezebileceği çarşı gibi yerlerde ilin kültürel özellikleri sergileniyor ve satılabiliyor. Zonguldak'ta böyle bir yer yok. Yaptığımız madenci heykelleri de Zonguldak'ın kültürünü yansıtıyor. Ama Zonguldak'ta bile bu madenci biblo ve heykellerini bulmak kolay değil. Kendi ekonomik gücüm doğrultusunda bu heykelleri satarak geçimimi sağlıyorum. Kültürümüzü yaygınlaştırmak ve daha çok tanıtabilmek amacıyla sponsorlara ihtiyacım var. Türkiye Taşkömürü Kurumu, Genel Maden İşçileri Sendikası gibi güçlü kurum, kuruluş ve sendika arıyorum. 200'ü aşkın model ve tipteki ürünlerimi sergileyebileceğim çarşı merkezinde show room gibi bir yer hayal ediyorum. Bu hayalimi gerçekleştirebilirsem, sponsor firma da kazanır, kültürümüzde tanıtılır, benim de emeğim hak ettiği değeri bulmuş olur" dedi.

Üşenmez ayrıca, madenci biblo ve heykellerinin Zonguldak İş Geliştirme Merkezi'ndeki imalathanesinden 5 milyon ile 250 milyon lira arasında satın alınabileceğini söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Eylül 2005 Cuma 13:12:06
Güncelleme :20 Eylül 2005 Salı 07:02:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?