2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Engellilerden ceset torbası

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin ceset torbası ihtiyacı Zonguldak'tan karşılanıyor. Zonguldak Sakatlar Derneği Rehabilitasyon Merkezi işletmesinin tekstil atölyesinde 16 engelli genç, ceset torbası yetiştirebilmek için gece gündüz çalışıyor.

Zonguldak Sakatlar Derneği Rehabilitasyon Merkezi işletmesinin tekstil atölyesine İş- Kur tarafından 57 bin YTL ödenek çıkarılarak, engelli gençlere eğitim ve iş imkanı sağlandı. Türkiye Taş Kömürü (TTK) Üzülmez Müessesesi'nin atıl durumdaki binasını onararak engelli gençlere tekstil atölyesi açan Zonguldak Sakatlar Derneği Başkanı Hüseyin Şirin, İş- Kur'un da 57 bin YTL ödenek çıkarmasıyla engelli gençlere dört dönemlik kurslar verildiğini söyledi.

İhale ile İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin ceset torbası işini alan Sakatlar Derneği, on bin ceset torbasını ihale süresi içinde yetiştirmek için çok yoğun bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. Aldıkları rehabilitasyon eğitiminin yanı sıra çalışarak para kazanan engelli gençler de, aile bütçesine katkıda bulundukları için çok mutlu olduklarını ifade ettiler.

Sakatlar Derneğinin tekstil atölyesinde engelli gençlere eğitim veren eğitici Halil Karademir ise "Zonguldak Sakatlar Derneğinin Rehabilitasyon Merkezi işletmesi tekstil atölyesi, İstanbul Büyük Şehir Belediyesi'nin elli bin ceset torbası ihalesine girdi ve kazandı. Elemen sıkıntısı yüzünden elli bin ceset torbasından on binini dikebiliyoruz. Engelli gençlerimiz çalışmaktan ve para kazanmaktan son derece mutlu oluyorlar" dedi.

.
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2005 Perşembe 16:05:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?