3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Eşini dövene temizlik cezası

Zonguldak'ta, Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli olan Celal Aydın, tartıştığı eşini dövünce 5 ay hapis cezası aldı. Hapis kararı temizlik ve bakım işlerine çevrilen Aydın, her gün spor ve idman salonlarını temizleyerek cezasını çekiyor.

Eşine şiddet uygulamaktan yargılanan emekli madenci Celal Aydın (50), yargı sonunda 5 ay hapis cezası aldı. Yeni kanunlara göre, Aydın'ın cezası Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde temizlik ve tamirat görevinde çalışmaya çevrildi. Cezasını çekmeye başlayan Aydın, haftanın 5 günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne gelerek 4'er saat temizlik ve tamirat işlerinde çalışıyor. 5 ay boyunca kamu hizmetinde çalışarak cezasını tamamlayacağını ifade eden Aydın, yaptığı cezayı çekerken artan zamanlarında da spor yaptığını söyledi.

Boksu çok sevdiğini ve 15 yıldır amatör olarak boks yaptığını anlatan Aydın, "Eşimle münakaşa sonucu 5 ay ceza aldım. Kanuna göre, bir seneden az cezaları kamu kesimlerinde görevlendirebiliyorlar. Bende spor salonlarında temizlik yapıyorum. Temizlik yaptıktan sonra boş vakitlerim de spor yapıyorum, idman yapıyorum. Cumartesi ve pazar günleri tatil yapıyorum. Bu 5 ay devam edecek. Ben sporu severek yapıyorum. Daha önce haftada ya da 15 günde bir geliyordum. Şimdi her gün geliyorum. Hem temizlik hem de idman yapıyorum. Gençler kahvelerde oturacaklarına gelsin buralarda koşsunlar, spor yapsınlar. Hem vücutları için hem sağlıkları için spor faydalıdır."

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 14:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?