3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Esnaf dükkan kapatıyor

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, 2005 yılında 8 bin esnafın kayıt sildirmesine karşın, 2 bin 300 esnafın yeni sicil aldığını söyledi.

Zonguldak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Muharrem Coşkun, yaptığı açıklamada, 2005 yılını değerlendirdi.

Esnaf ve sanatkarların Türkiye Taşkömürleri Kurumu'nun (TTK) küçülmesi ve KİT ağırlıklı bir il olması nedeniyle Zonguldak'ta sıkıntılı bir yıl geçirdiklerini kaydeden Coşkun, 2005 yılında 8 bin esnaf ve sanatkarın kaydını sildirdiğini ifade etti. Buna karşın 2 bin 300 esnafın sicil aldığını söyleyen Coşkun, "Esnaf, her yıl bir önceki yılı arar duruma geldi. Hükümetin son aldığı kararlarla Esnaf ve Kredi Kefaletleri'nde kredi faizlerinin yüzde 10'a düşmesi, kredi limitinin 25 milyara çıkması hareket getirecek ama boşalan raflardaki yerleri doldurmakla ilgili bir takım sıkıntılarımız var. Hep raftakileri boşalttık, şimdi rafların dolması gerekiyor" dedi.

2006 yılına umutla bakmak istediklerini ifade eden Coşkun, bu amaçla bir konsorsiyum oluşturarak sıkıntıları Ankara'ya taşıyacaklarını ifade etti. Coşkun, "Geniş bir konsorsiyum oluşturduktan sonra bunun müteşebbis heyetini oluşturup Ankara'da da bu işin takipçisi olacağız. 2006 yılında özellikle demokratik kitle örgütleri adına Zonguldak'tan umutluyum. Bir takım projeler yapıp bürokratlarımıza ve Ankara'daki yetkililere Zonguldak'ın sorunlarını ileteceğiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 13:04:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?