3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Filyos Projesi rafta

DYP Zonguldak İl Başkanı Enver Cevahir yaptığı açıklamada, yıllardır tozlu raflarda bulunan 50 trilyonluk Filyos Projesi'ne sahip çıkılmamasına tepki gösterdi.

DYP Zonguldak İl Başkanı Enver Cevahir, Zonguldak, Bartın ve Karabük illerinde bölgesel kalkınmayı sağlayacak olan ve Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'ne bağlı Filyos Beldtesi'nde 2 büyük baraj ve 1 büyük liman yapımını öngören projenin yıllardır sahipsizlik nedeniyle kaldırıldığı tozlu raflarda beklediğini söyledi.

Yıllardır her seçim döneminde tüm siyasi partiler tarafından kullanılan bu projeye, kendi partilerinin ürettiği proje olması nedeniyle sahip çıkılmadığını ileri süren Cevahir, "Filyos Projesi'ne DYP'nin projesi olması nedeniyle sahip çıkılmıyor. Aslında bu projenin hayata geçirilmesi, en güzel ve isabetli kararlardan bir tanesi olacaktır" dedi.

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK) kapanma noktasında olduğunu, bölgede işçi açığının had safhada olduğunu dile getiren Cevahir, Filyos Projesi ile binlerce kişiye iş istihdamı sağlanacağını söyleyerek, "Projenin ilk ayağının hayata geçirilmesi ile binlerce insana iş kapısı açılacak. En büyük hedeflerinden biri işsizliği önlemek olan projenin tamamlanması ile de şehirdeki göç sona erecektir. Emekli kenti olmaktan kurtulup, tekrar eski günlerimize dönmek için mutlaka bu projenin hayata geçirilmesi gerekmektedir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2005 Çarşamba 15:47:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?