2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

'Gerdek' utancına devlet baba müjdesi

Zonguldak merkeze bağlı Gerdek Köyü Muhtarı, köyünün isminin alay konusu olduğu için bir süre önce tabeladan silmiş ve değişmesini istemişti. Gerdek Köyü'ne giden Vali Yardımcısı Mehmet Çubuklar, köyün isminin Gerdek olmadığını, gerçekte Himmetoğlu olduğunu açıkladı.

Zonguldak merkeze bağlı Himmetoğlu Köyü Muhtarı İsmail Durmaz, bir süre önce köyünün ismi alay konusu olduğu için değiştirilmesi için dilekçe vermişti. Dilekçe üzerine Zonguldak Valiliği konuyu İçişleri Bakanlığı'na iletti. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan araştırma sonucu gelen yazıda, Gerdek Köyü'nün isminin 'Himmetoğlu' olarak görüldüğünü ortaya çıkardı.

Vali Yardımcısı Mehmet Çubuklar, Şap Aşı Kampanyası'na katılmak için gittiği köyde Muhtar İsmail Durmaz'a müjdeli haberi verdi. Köyünün isminin Himmetoğlu olduğunu öğrenen Muhtar Durmaz, "Köyümüzün kuruluşu 3-4 asırlık. 1973'ten önce köyün ismi Himmetoğlu olarak biliniyor. Ancak 1973 seçimlerinde Gerdek Mahallesi'nden seçilen bir muhtar mühre Gerdek yazdırmış ve ondan sonra Himmetoğlu, Gerdek Köyü olarak isim değişmiş. Bir muhtarın yaptığı hata yüzünden yıllardır alay konusu olduk. Çok şükür gerçeği öğrendik. En yakın zamanda Gerdek yazan mührü değiştirerek Himmetoğlu mührünü alacağım" dedi.

Öte yandan, Himmetoğlu Köyü sakinleri, köy girişindeki Gerdek tabelasını utandıkları için silmişti.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Eylül 2005 Cumartesi 14:17:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?