2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Güvenlik teknesi barajda

Zonguldak Ulutan Barajı'nda kaçak avlanma ve yüzmenin önüne geçilebilmesi için Zonguldak İş Geliştirme Merkezi'nde yapılan tekne baraja indirildi.

Zonguldak İş Geliştirme Merkezi'nde (ZİGEM), yaklaşık 3 ayda 7 bin YTL harcanarak tamamlanan fiber glass maddeden yapılan güvenlik teknesi, Ulutan Barajı'na indirildi. Şehir merkezindeki ZİGEM'den bir römorka yüklenen güvenlik teknesi, bir kamyonetin arkasına bağlanarak metrelerce yükseklikte bulunan Ulutan Barajı'na doğru yola çıkarıldı.

2 metre eninde ve 5 metre boyundaki tekneyi çekmeye gücü yeterli olmayan kamyonet, baraja yaklaşık 100 metre kala rampayı çıkamadı. Kamyonet ve tekne bir başka araca bağlanarak baraja kadar çekildi. Tekne daha sonra başarıyla baraja indirildi.

Can kurtaran yeleğini giyen Zonguldak Metropolitan Belediyeler Birliği ve Çatalağzı Beldesi Belediye Başkan Mehmet Alim, barajın güvenlik görevlileriyle birlikte bindiği tekneyle barajda tur attı. Deneme sürüşünde bulunan Başkan Alim, "Zonguldak, Kilimli, Çatalağzı ve Kozlu belediyelerinin içme suyunu karşılayan Ulutan Barajı'na yaptırdığımız güvenlik teknesini teslim alarak suya indirdik. Baraj bizim için çok önemli. Buranın güvenliğini sağlayan, kaçak avlanmanın ve yüzmenin önüne geçilebilmesi için güvenlik görevlilerimiz bulunuyor. Bunların bu tekneyle bölgeye daha rahat hakim olabilmeleri amacıyla tekneyi yaptırma gereği hissettik. Şu anda da deneme sürüşleri de başarıyla tamamlandı" diyerek teknenin hayırlı olmasını diledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2005 Perşembe 11:17:00
Güncelleme :15 Aralık 2005 Perşembe 12:33:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?