3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kaçak pat pat cenneti

Zonguldak Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, il genelinde pat pat tabir edilen ruhsatsız 10 bin tarım aracı olduğunu belirtti.

Ziraat Odası Başkanı Hasan Kabarık, Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde hafta sonu meydana gelen ve 4 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan pat pat kazasının, pat pat ismi verilen tarım araçlarının bir kez daha gündeme gelmesine neden olduğunu söyledi.

Pat pat isimli tarım araçlarının çoğunun kayıtlı olmadığını dile getiren Kabarık, bu araçların trafiğe çıkmaması konusunda kolluk kuvvetlerine de büyük görev düştüğünü belirtti.

Hasan Kabarık, "Bu tür araçları olan çiftçilerimizin eğitimli olması gerekir. Eğitimsiz çiftçilerimizin kullandığı tarım araçları, gerek trafikte gerekse tarlada ciddi kazalara sebep olmaktadır. Zonguldak belde ve köylerinde yaklaşık 10 bin kayıtsız pat pat tabir ettiğimiz tarım aracı bulunmaktadır. Bunların kayıtlı olmaması nedeniyle çalınmalarında, trafiğe çıkmalarında sorun yaşanmaktadır. Bu nedenle pat pat sahiplerinin en kısa sürede kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir" dedi.

.
Yayın Tarihi : 20 Aralık 2005 Salı 16:10:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?