3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Köksal Toptan'ı ağlatan şiir

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak'ta okul açılışından sonra bir kız öğrencinin okuduğu "Sol yanım acıyor annem" isimli şiiri dinlerken gözyaşlarına hakim olamadı.

PFİZER ilaç firması tarafından Mithatpaşa İlköğretim Okulu'na yaptırılan 6 dersliğin açılış törenine katılan Toptan, törenin ardından öğrencilerle birlikte okulun açılış kurdelesini kesti. Sınıfları gezen Toptan ve beraberindeki protokole 7. sınıf öğrencisi Remziye Demirci bir şiir okudu. "Sol yanım acıyor annem" şiiri karşısında zorlanan Toptan, gözyaşlarına hakim olamadı. Şiir bitiminde ağlayan öğrenciye sarılan Toptan, Remziye Demirci isimli öğrencinin saçlarını öperek teselli etti.

Şiiri değerlendiren Toptan, "Hepimizin annesi var. Kimimizin ki yaşıyor kimimizin ki sol yanı ağrıyarak aramızdan ayrıldı. Bir şey söylemek çok zor. Allah kimseyi annesiz bırakmasın. Anne sevgisini hem içerik olarak hem okuyuş olarak bu kadar güzel anlatabilen bir şiir. Daha önce hiç duymamıştım" dedi.

Remziye Demirci'ye şiir için teşekkür eden Toptan, sözlerine şöyle devam etti: "Buradan huzur evinin temelini atmaya gideceğiz. Bunların çoğunun annesi ve babası olduğu gibi evlatları da var. Herkes annesinin kıymetini bilmeli. Bu hem dinimizin hem milli geleneklerimizin emridir. Kimse annesini üzmesin."

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 18:10:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?