2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Kozlu'nun geleceği tartışıldı

Zonguldak'ın Bozlu Beldesi'nde esnaf ve sanatkarlar, Kozlu'nun geleceğini tartışmak amacıyla biraraya geldi.

Kozlu'nun ekonomik büyümesi için önemli kararlar alan esnaf ve sanatkarlar, sorunların tespit edilebilmesi ve çözüm yollarının araştırılması amacıyla komisyon kurdu.
Kozlu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Orhan İncekara, beldede bulunan yaklaşık 150 esnafla biraraya geldikleri toplantıda, esnafın ve beldenin sorunlarının konuşulduğunu söyledi.

İncekara, Kozlu Beldesi'nin yaklaşık 28 ilden daha fazla nüfusa sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Kozlu Beldesi'nin geleceği için yaklaşık 150 esnaf arkadaşımızla biraraya geldik. Burada sorunlarımızı ve çözüm yollarımızı tartıştık. Ekonomisi güçlü bir Kozlu için esnafın ve sanatkarların uyum içinde olmadığını gördük. Beldede akşam belli bir saatten sonra açık işyerinin pek fazla bulunmadığını görüyoruz. Üniversite şehrine dönüştürülen bölgemizde dersleri geç vakitlere kadar süren öğrenciler, ihtiyaçlarını karşılamak için esnaflara ihtiyaç duyacaktır. Bunun için tüm esnafımızın dükkanlarını bir saat geç kapaması yönünde karara vardık. 9 bin emeklinin bulunduğu beldede bir tane bankanın olması büyük bir handikaptır. Emekli yoğunluğunun yaşandığı bankada dakikalarca bekleyen esnafımız, iş kaybına uğruyor. Kozlu sahilinde üniversite öğrencilerinin yürüyeceği sahil bandı, oturabileceği kafeterya gibi yerlerin yapılması gerekiyor. Beldedeki siyasetçilerden esnafına kadar herkesin el ele verip bu beraberliği sağlamamız gerekmektedir. Biz esnaf olarak üzerimize düşen görevleri yerine getireceğiz. Bu amaçla 10 kişilik alt komisyon oluşturduk. Bu alt komisyon öncelikli sorunlara göre gündem belirleyecek. Komisyonun uzu vadeli ve kısa vadeli olarak belirlediği gündem ve çalışmaları oda olarak izleyeceğiz."

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 17:35:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?