3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Kula montajı tamam

Türkiye Taşkömürü Kurumu'nun (TTK), 14 milyon dolar maliyetindeki Karadon Müessesesi Yeni Servis Kuyusu ve Kozlu Müessesesi Uzunmehmet-1 nolu Kuyu kule montajı ve nihai sistemin teçhizi çalışmalarına düzenlenen törenle başlandı.

TTK Kozlu Müessesesi Uzunmehmet-1 nolu kuyunun montajına başlanması nedeniyle tören düzenlendi. Çinli CITIC International Cooperation Co. Ltd. Şirketi bünyesinde 80 işçi ve mühendisin yer aldığı çalışmalar, kurban kesilmesi ile başladı. Törene katılan TTK Genel Müdür Yardımcısı Çetin Onur, Kozlu Uzunmehmet-1 nolu kuyu yapımının 2006 yılının Nisan ayında tamamlanacağını, Karadon Yeni Servis Kuyusu'nun ise 2006 yılının Haziran ayında bitirileceğini belirtti.

Çalışmaların hızlı bir şekilde sürdürüldüğünü vurgulayan Onur, "Başka bir Çinli firma tarafından 2 yıl süren Kozlu Uzunmehmet-1 nolu kuyunun derinleştirme çalışmalarının tamamlanması üzerine, bu yıl başında yapılan ihaleyi kazanan firma tarafından Kule kısmının ve Nihai sistemin montaj ile teçhizi çalışmalarına başlandı. Bu çalışmalar ile ilgili ilk açılış, geçtiğimiz Nisan ayında yapılmıştı. Bugün çalışan 80 işçi ile Uzunmehmet-1 nolu kuyu dikilerek montaj çalışmalarına başlandı. 2006 yılı Haziran ayına kadar tüm çalışma ve teçhizatlar tamamlanarak kuyunun hizmete açılması planlanıyor" dedi.

İşçi, malzeme ve teçhizat nakliyesi işinin görüleceği bu kuyuların 50 yıl boyunca hizmet verecek şekilde yapıldığı kaydedildi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ağustos 2005 Cuma 17:16:01
Güncelleme :19 Ağustos 2005 Cuma 17:17:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?