2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Ramazan yokluktan okula gidemiyor

Zonguldak'ta bir ilköğretim okulu öğrencisi, okul ihtiyaçlarını alamadığı için okula gidemiyor. Uzunmehmet İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretim gören 10 yaşındaki Ramazan Koçaklı, okul kıyafetlerini alamaması nedeniyle okula gidemiyor.

Yaklaşık 2 aydır babasının da çalışmaması nedeniyle ailesine da bakmak zorunda olan Ramazan Koçaklı, ayakkabı boyuyor. Hem ailesinin geçimini sağlayan Koçaklı hem de okul ihtiyaçlarını almaya çalışıyor. Müşterilerinin dikkatini çekmek için flüt çalan Ramazan Koçaklı, boyacılık yaparak para biriktirmeye çalışıyor. Yaz boyunca önlüğünü ve ayakkabılarını alabilen Ramazan Koçaklı, pantolon, yaka ve çoraplarını da tamamlayarak okula başlamak istiyor.

Eksiklerini tamamlayınca okula başlayabileceğini söyleyen Ramazan Koçaklı, "Bu yıl ikinci sınıfa geçtim. Geçen sene derslerim çok iyiydi. Yazma, okuma, beden ve matematik derslerini çok seviyorum. Bu yıl ikinci sınıfta okuyacağım. Pantolon, yaka ve çorabım eksik. Bunları da tamamlayarak okula başlayabileceğim. Ailemin geçimini sağlamak ve okul ihtiyaçlarımı giderebilmek için 2 senedir ayakkabı boyuyorum. Okulda flüt çalmasını öğrenince kendimi geliştirmek ve müşterilerin dikkatini çekmek için flüt çalmaya da başladım. Flüt çalmadan önce günde yaklaşık 20 ayakkabı boyuyordum, şimdi ise 40 ayakkabı boyuyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2005 Pazartesi 12:07:40
Güncelleme :12 Eylül 2005 Pazartesi 12:11:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?