4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Şehit maaşını asker ailesini bağışladı

Zonguldak'ta Şehit Aileleri Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, şehit maaşının yarısını parasızlık nedeniyle oğlu askerden terhise gelemeyecek olan anneye bağışladı. 

Vatani görevini yapmak için asker ocağına gönderdiği Mecit Ekim'e annesi ve babası askerlik süresince yoksulluktan para gönderemedi. Ailenin, askerliğini tamamlayan çocuğuna yol parası bulamaması nedeniyle çocukları dönememe korkusuyla karşı karşıya kaldı. Oğluna aylardır kavuşma anını bekleyen Ekim ailesinin çaresizliğini öğrenen Şehit Aileleri Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, 1996 yılında 76/1 tertip olarak Siirt'te askerlik yapan ve 1996 yılında şehit düşen oğlu nedeniyle devletten aldığı 210 YTL aylığını Ekim ailesine bağışladı. Fakirliği de evlat acısını da çok iyi bildiğini ifade eden Mustafa Yorulmaz, "Evlat açısını ve evlat hasretini ancak oğlu asker olan ve şehit olan anlar. Ekim ailesinin oğullarına terhis parası gönderemediğini duydum ve şehit oğlumdan aldığım paradan yardımda bulundum. Benim gücüm bu kadarına yetiyor. Allah bu durumlara kimseyi düşürmesin" dedi. 

Gündelik işlerde çalışarak yedi çocuğunu doyurmaya çalışan baba Sedat Ekim ve annesi Ayten Ekim, Kıbrıs'ta askerliğini yapan çocuğunun dönebilmesi için paranın yeterli olmadığını söyleyerek hayırsever vatandaşlardan yardım istedi. Yorulmaz'a teşekkür eden Ayten Ekim, "Aylardır oğlumun hasretiyle yanıyorum. Askere gitti gideli bir kez olsun para gönderemedik. Terhise geleceğini mektupla yazdı,para istedi. Oğlum için her gün gözyaşı dökmemize rağmen terhis parası gönderemiyoruz. Parayı bulamazsak oğlumuz nasıl geriye dönecek bilemiyorum" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2006 Pazar 19:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?