3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

TIR 2 gündür kurtarılamadı

Irak'tan Ukrayna'ya iş makinesi götüren bir TIR, Zonguldak'ta tren köprüsüne takıldı. Yüksekliği standartların altındaki köprüye takılan TIR, 2 gündür yapılan tüm çalışmalara rağmen kurtarılamadı.

RO-RO taşımacılığının yapılması ve Liman bölgesi olması nedeniyle günde yüzlerce TIR'ın Karadeniz'deki çeşitli ülkelere taşındığı Zonguldak'ta bulunan 4 metre yüksekliğindeki tren köprüsü, TIR geçişlerine izin vermiyor. Irak'tan gelen ve Ukrayna'ya gitmek üzere limana geçiş yapan Azız Ilık idaresindeki TIR, gidebileceği tek yoldaki tren köprüsüne takıldı.

Sürücü Ilık, standartların altında yüksekliği sahip köprüye takılınca, aracını kurtarmak için önce lastiklerini indirdi. Ancak aracı bu şekilde de kurtaramayınca bu kez başka bir TIR çağırarak aracını çektirmek istedi. Bu çabaların da sonuç vermemesi üzerine Ilık, bir çekici çağırarak TIR'ı yeniden çektirmeyi denedi. Fakat yükünün ağır olması nedeniyle çekici de TIR'ı çekemedi.

Ilık, 25 yıldır TIR şoförlüğü yaptığını ve çeşitli ülkeleri gezdiğini söyleyerek, "Bin 700 kilometre boyunca Irak'tan aldığım yükle Ukrayna'ya gideceğim. 4 metrelik tren köprüsüne takılarak 2 gündür burada mahsur kaldım. Balkanlar'ı, Arabistan'ı, Rusya'yı dolaştım, 25 yıldır TIR şoförüyüm, böyle bir olayla karşılaşmadım. TIR'ın lastiklerini indirdik, geçirmeye çalıştık, olmadı. Amortisörlü bir başka TIR kafası bulup, dorseyi çekmeye çalıştık, yine olmadı. Çekici çağırdık, bu yükü taşıyamayacağını söyledi, çekmedi. Karayollarını aradık, makinesinin olmadığını söyledi. Belediyeyi aradık, kendi sahası olmadığı için yardımcı olamayacağını söyledi. 2 gündür burada mahsur kaldım. Savaş bölgesinden geliyorum. Savaş bölgesinde bile ben bu kadar eziyet çekmedim" dedi.

Aziz Ilık, gümrüğe geç girdiği için kendisine para cezası kesilebileceğini de söyleyerek, "Eğer TIR'ı kurtaramazsam, yükü Ukrayna'ya götürmekten vazgeçeceğim. İş makinesini burada bir hurdacıya verip geri dönerim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2005 Perşembe 13:17:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?