2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Tiyatro dökülüyor

Zonguldak'ta faaliyet gösteren Tiyatroom Grubu Yönetmeni Yasin Aygün, tiyatro çalışmalarını yapmak üzere Belediye Kültür Merkezi'nde (BKM) bakımsız ve çürümeye yüz tutan bir salon tahsis edilmesine tepki gösterdi.

Tiyatro Yönetmeni Yasin Aygün, Zonguldak'ta sanata yeterli önemin ve değerin verilmediğini belirterek, çok zor koşullarda sanatlarını icra etmeye çalıştıklarını söyledi.

Çalışmalarını yapabilmeleri için belediye tarafından BKM'de bakımsız ve çürümeye yüz tutmuş bir salonun kendilerine tahsis edildiğini anlatan Aygün, "Geçmiş belediyeler döneminde gerek ulaşım, gerekse kültür merkeziyle ilgili bütün olanaklardan faydalanabiliyorduk. Yeni yönetime 'hayırlı olsun' ziyaretinde, Belediye Başkanımızdan sanat adına birtakım taleplerimiz oldu. Belediye Başkanımız her türlü faaliyetimizde yanımızda olacağını beyan etti. Fakat zaman içerisinde yapılan hiçbir çalışmada ne Başkanımızı, ne de diğer bürokratlarımızı yanımızda göremedik. Bizler sanat adına, Zonguldak adına bir şeyler yapmaya çalışırken neden yalnız bırakıldığımızı anlayabilmiş değiliz. Bir tiyatro salonu düşünün ki ısıtması zayıf, spotları sönük, duvarları rutubet tutmuş, çatısı akan, koltukları belediye otobüsü koltuğu gibi. Salonun bir perdesi bile yok. Festivallerde, ulusal sanatçılara bir çırpıda milyarlarca lira ödenirken, burayı Zonguldak'a yakışır bir kültür salonu yapmak zor olmasa gerek. Biz çalışmalarımızda sadece BKM Müdürü Abdullah Bakır'ı değil tüm yetkilileri yanımızda görmek istiyoruz. Bizlere gerekli destek ve önem verildiğinde çok daha büyük işler yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diyerek tepkisini dile getirdi.

.
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2005 Çarşamba 15:24:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?