2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Türk Ocağı'nda Şeref güven tazeledi

Türk Ocağı Zonguldak Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu'nda, Erol Şeref güven tazeledi. Şeref konuşmasında, "Başta PKK olmak üzere, birçok terör örgütünün kurulmasını teşvik eden, destekleyen, kendi ülkelerinde çalışma ve eğitim ortamı sağlayan Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç ve Yunanistan gibi NATO üyesi ülkelerin bu tutumları, siyasi ahlaksızlığın çirkin bir örneğidir" diyerek, PKK'ya destek verenlere tepki gösterdi.

Türk Ocağı Zonguldak Şubesi'nin 10. Olağan Genel Kurulu, Atatürk Kültür Merkezi'nde yapıldı. Kongrenin Divan Başkanlığı'nı Av. Celal Yetimoğlu yaparken, kongreye Vali Yavuz Erkmen, Belediye Başkanı Secaattin Gonca, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Alaattin Toros, DYP, MHP, DSP il ve ilçe başkanlarıyla bazı daire müdürleri ve üyeler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Türk Ocağı Zonguldak Şube Başkanı Erol Şeref, "Bugün millet olarak nereden nereye geldiğimizi iyi düşünmek ve halen içinde bulunduğumuz şartları gerçekçi şekilde değerlendirmek mecburiyetindeyiz. Türk milliyetçiliği fikrinin en büyük sivil toplum kuruluşu Türk ocaklarının, günümüzdeki misyonunun tespiti açısından bu değerlendirmenin ayrı bir önemi vardır. Türkiye 50 yıldır NATO üyesidir ve bütün vecibelerini eksiksiz şekilde yerine getirmiştir. Ancak bazı müttefiklerimizin, ülkemiz aleyhindeki tertiplerin mimarları arasında bulunmaları esef vericidir. Başta PKK olmak üzere, birçok terör örgütünün kurulmasını teşvik eden, destekleyen, kendi ülkelerinde çalışma ve eğitim ortamı sağlayan Almanya, Fransa, Hollanda, Belçika, İsveç ve Yunanistan gibi NATO üyesi ülkelerin bu tutumları siyasi ahlaksızlığın çirkin bir örneğidir. PKK terör örgütü, içeriden ve dışardan sağladığı geniş desteklerle siyasal alana yayılarak meşruiyet kazanmak istemektedir. Bazı politikacılarımız, AB rüyasının sarhoşluğu içerisinde kontrolsüz çıkışlarıyla bu çabalara yardımcı olmaktadırlar. Bu aykırı tavırlar Türkiye'yi zayıf düşürmektedir" dedi.

Siyasi merkezlerin müşterek iradesi anlamına gelen 'Milli Politika' oluşumuna her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Şeref, şunları kaydetti:

"Çünkü PKK ve yandaşları, AB konusunu esas mahiyetinden uzaklaştırarak, kendi amaçları çerçevesinde siyasallaştırmak ve böylece ülkemize karşı bir baskı ve yaptırım silahı şeklinde kullanmak istemektedirler. AB ise bu girişimlere önleyici tavırlar almak yerine, tam tersine bunları teşvik anlamına gelen tutumlar sergilemektedir. Türkiye, muhatapları tarafından sık sık incitilmekte ve tahrik edilmektedir. Türk Ocakları, tıpkı geçen yüzyılın başlarında olduğu gibi büyük, milli ve tarihi görevlerle karşı karşıyadır. Milliyetçilik öncelikle bir tefekkür hadisesidir. Ancak şuurlu, imanlı ve sorumluluk duygusuna sahip aydınların mevcudiyetiyle etki sağlayabilir. Bu sebeple yaklaşık bir asırdır sergilediğimiz çalışma tarzımızı, aynı anlayışla geliştirmeye ve genişletmeye özen göstermeliyiz. Günlük siyasi tartışmaların, faydasız ve yıpratıcı etkilerinden uzak durmaya devam edeceğiz. Amacımız, ilkelerimiz ve ülkümüz bellidir. Bunları en iyi şekilde temsil etmeye, toplumda daha etkili ve yaygın bir hale getirmeye çalışmak, Türk Ocakları ve Türk milliyetçileri olarak varlık sebebimizdir. Bizim kimseye kendimizi beğendirmek, yahut ispatlamak gibi bir mecburiyetimiz yoktur. Türk milliyetçiliğinin geleneğinde 'kula kul' olmak değil, 'davaya hizmet' etmek esastır."
Zonguldak Belediye Başkanı Secaattin Gonca da, Türk Ocakları'nın ülkenin kültürünün geliştirilmesinde önemli görevler üstlendiğini dile getirerek, "Türkiye Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde oynanan oyunları bozacak, ilelebet var olacaktır. Bunun gerçekleşmesinde şehitlerin kanı pahasına vermişsek şimdi de birlik ve beraberlik içinde olmalıyız" diye konuştu.

Vali Yavuz Erkmen de yaptığı konuşmada, "Türk Ocağı bir kültürdür. Türk ocağının kültürü o aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmış, ondan rengini almış, o ay yıldızlı bayrağımızın hür olarak bu topraklar üzerinde dalgalanması ve yine aziz şehitlerimizin kanıyla sulanmış olarak bu aziz vatanın bölünmez bütünlüğüdür. İşte felsefe budur. Demokratik ülkede herkes değişik siyasi görüşte olabilir. Ama bizim için değişmeyen kültür işte bu iki ana özelliktir. Onun için hepimizi birleştirici olan özellik işte bu Türk Ocağı kültürüdür. Bu açıdan bunu çok önemseyip, benimseyip ve her yerde de bunun yaygınlaşması için çalışmak her Türk için bir görevdir" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından tek listeyle gidilen seçimler sonucunda Türk Ocağı Zonguldak Şubesi'nin yeni yönetimi şöyle oluştu:

Erol Şeref, Necati Yörükoğlu, Dursun Kızılkaya, İbrahim Kerem Ertem, Ali Zorlu, Asım Özkan ve Hasan Yıldırım. Yönetim kurulu daha sonra görev dağılımı yapacak.

.
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2005 Pazar 17:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?