4
Mayıs
2024
Cumartesi
YAŞAM

Valiye hüzünlü veda

Geçtiğimiz gün hayatını kaybeden İzmir eski valilerinden Turgut Eğilmez son yolculuğuna uğurlandı. Eğilmez için İzmir Vilayet Konağı önünde bir tören düzenlendi.

Eğilmez'in bayrağa sarılı tabutu, son görev yeri olan İzmir Valiliği önüne getirildi. Törene İzmir Valisi Oğuz Kağan Köksal, vilayet memurları, eski valilerden Hüseyin Öğütçen, eski bakanlardan Şerif Tüten, Turgut Eğilmez'in oğulları Hilmi ve Tahsin Eğilmez ile çok sayıda seveni katıldı. Törende bir konuşma yapan Vali Köksal, iyi bir devlet adamını kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade etti. Eğilmez'in dürüst kişiliği ve devlet adamı tecrübesinin kendilerine güzel bir örnek olduğunu söyleyen Köksal, yakınlarına başsağlığı diledi.

Eğilmez'in cenazesi, daha sonra Alsancak Hocazade Camii'ne götürüldü. Turgut Eğilmez'in İzmir'in Urla İlçesi'ndeki kabristanda toprağa verileceği belirtildi.

1938 yılında memuriyete başlayan Turgut Eğilmez, 1955 yılında Tunceli Valisi olarak valilik görevine başladı. Eğilmez sırasıyla Kırşehir, Zonguldak, Mersin Valiliği, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü, Çankırı, Tokat, Aydın, Kocaeli valiliği görevlerinde bulundu. 5 Ocak 1976'da İzmir Valiliği'ne atanan ve buradan 19 Eylül 1977 tarihinde emekli olan Turgut Eğilmez, yaşamını İzmir'de sürdürüyordu. Turgut Eğilmez'in Hilmi ve Tahsin isminde iki oğlu ve iki de torunu bulunuyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Şubat 2006 Pazar 13:56:31
Güncelleme :5 Şubat 2006 Pazar 14:03:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
osman şaşmaz IP: 85.100.176.xxx Tarih : 18.02.2011 20:17:59

yıllar sonra bu habere tesadüfen rasladım,birşeyler yazmaktan kendimi alamadım.Dürüstlüğün tam manası ile ifade bulduğu ,gerçek Atatürkçü,laik cumhuriyet ilkelerinden taviz vemeyen şimdilerde daha çok özlemini duyduğumuz gerçek bir devlet adamı idi.