2
Mayıs
2024
Perşembe
YAŞAM

Zonguldak bebek dostu il olacak

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şubesi'nin yürüttüğü 'bebek dostu il' olmak için yapılan aktivasyonlardan biri olarak, Vali Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen'in önderliğinde, Filyos Beldesi'ndeki Bebek Dostu Sağlık Ocağı ve dar gelirli aileler ziyaret edildi.

Sağlık Bakanlığı'nın "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları" projesi kapsamında, Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Şubesi'nin yürüttüğü proje çalışmalarının aktivitelerine, Zonguldak Valisi'nin eşi Nevhilal Erkmen, Zonguldak Belediye Başkanı'nın eşi Sevgi Gonca, Tugay Komutanı'nın eşi Nesrin Onur, ZKÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gamze Mocan, İl Sağlık Müdürü'nün eşi Dr. Sevil İlikhan, Türk Anneler Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Yardımseverler Derneği, Spastik Çocuklar Derneği yetkilileri, sağlık müdür yardımcıları ve şube müdürleri katıldı.

Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen'in eşi Nevhilal Erkmen önderliğinde, Filyos Beldesi'ndeki Bebek Dostu Sağlık Ocağı ve özellikle yoksul ve dar gelirli evler ziyaret edildi. Ziyaretlerde bebeklere hediyeler dağıtılarak annelere ilk 6 ay anne sütü vermeleri konusunda bilgiler verildi. Erkmen, evlere yaptığı gezilerde bebeklerin ağzında gördüğü emzikleri alarak anneleri bu konuda uyardı. Nevhilal Erkmen, "Bebeğinizi ilk 6 ay mutlak emzirin, biberon ve emzik vermeyin. Sağlık ocaklarına giderek, doktorlarınızdan mutlaka bilgiler edinin" dedi.

Filyos Beldesi'ndeki gezilerin ardından Çaycuma İlçesi Devlet Hastanesi'ne gidilerek, Kadın Doğum ve Çocuk Servisi'nde yatan hastalar da ziyaret edildi ve hediyeler verildi.

'Bebek dostu il' olmak için yapılan aktivitelerden biri olan gezi hakkında açıklama yapan Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması (AÇS/AP) Şube Müdürü Uzm. Dr. Serpil Yücel, "Anne sütü en doğal ve en taze besindir. İlk 6 ay sadece anne sütü verin. Anne sütü yeni doğan bebek için en iyi, en doğal ve taze besindir. Her zaman temiz ve mikropsuzdur. Daima hazırdır, bedavadır, özel harcama gerektirmez. Tamamıyla ve kolaylıkla sindirilir. Bebeklerinize ek besinleri ilk 6 ay içinde asla vermeyin. 2 yaşına kadar emzirmeye devam edin" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Aralık 2005 Cuma 14:22:31
Güncelleme :23 Aralık 2005 Cuma 15:02:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?