3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Zonguldak'ta 25 bin yeşil kartlı var

Zonguldak'ta, Yeşil Kart verilen kişi sayısının 2 yılda 25 bini bulduğu bildirildi.

Yeşil Kart Zonguldak Bürosu Müdürü Orhan Okumuşoğlu, 2003 yılında tam otomasyona ve Yeşil Kart'lı döneme geçilmesiyle birlikte, Yeşil Kart'ların, müracaat eden on binlerce kişiden 25 bin kişiye verildiğini söyledi.

2005 yılında müracaat eden binlerce kişiden 6 bin 555 kişinin Yeşil Kart müracaatının onaylandığını belirten Okumuşoğlu, "2003 yılında Yeşil Kart'lı sayısı 32 bini aşmıştı. Ancak titiz yapılan incelemeler sonucunda şu anda bu rakam 25 bindir. Vatandaşlarımızın müracaatları sonucunda evraklarını gerekli kurumlara onaylatarak eksiksiz bize teslim etmesi gerekmektedir. Zonguldak İl İdare Kurulu'nda Yeşil Kart müracaatları değerlendiriliyor. Bu değerlendirmede kişi başına düşen gelir, asgari ücretin üçte biri olan 118 milyon liradan yüksekse ret kararı çıkıyor. Gerçekten mağdur vatandaşlarımızın bu uygulamadan yararlanmasını istiyoruz. Eksik evrak ve imza durumunda ise müracaatçıya dosyasını iade ediyor ve tamamlamasını istiyoruz" dedi.

Halen Zonguldak'ta Yeşil Kart sahibi olanların vizelerini her yıl yeniletmesi gerektiğine de söyleyen Okumuşoğlu, "Yeşil Kart'lar, alındığı tarihten itibaren bir yıl geçerli oluyor. Her yıl vizelerin yeniletilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımız vizeler bittikten belli bir zaman sonra anlaşmışlar gibi toplu halde bize müracaat ediyor. Dakikalarca, saatlerce kuyrukta beklemek zorunda kalıyorlar. Yeşil Kart'ının vizesi dolan ve dolmak üzere olan vatandaşlarımız bir an önce müracaat ederek vizelerini yenilettirebilir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2005 Perşembe 15:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?