3
Mayıs
2024
Cuma
YAŞAM

Zonguldak'ta ormanlar kurtarılıyor

Zonguldak ormanlarında başlatılan rehabilitasyon ve iyileştirme çalışmaları kapsamında, il genelindeki erozyona uğrayan ormanlık 300 dönüm araziye 20 bin fidan dikileceği açıklandı.

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü'nün 2005 yılı içinde başlattığı rehabilitasyon ve iyileştirme çalışmaları kapsamında, 300 dönüm araziye 20 bin fidan dikiliyor. Önceden keşfedilen erozyonlu ve kurumuş ormanlarda mevsimlik çalışan kadın işçiler, her gün fidan dikiyor. İyileştirme çalışmalarında yüzde 80 fidan dikme çalışmaları tamamlanırken, yıl sonuna kadar çalışmaların bitirileceği ifade edildi.

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Kayıkçılar mevkiinde Çaycuma Köyleri Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği'nin hatıra ormanında rehabilitasyon ve iyileştirme çalışmalarını yerinde inceleyen Orman İşletme Müdürü Nizamettin Ören, "2005 yılı içinde orman sahalarında rehabilitasyon ve iyileştirme çalışması yaptık. İlk baharda başladığımız bakım, onarım, canlandırma ve fidan dikim çalışmalarının şu anda yüzde 80'i tamamlandı. Yıl sonuna kadar bütün çalışmaları tamamlayacağız. 2005 yılı çalışma programı içinde 300 dönüm arazide 20 bin fidan dikmeyi hedefliyoruz. İyileştirme çalışması yapılan ormanlara dış budak, ceviz ve ıhlamur fidanı dikiyoruz" dedi.

Ormanları korumak ve canlı tutmak için büyük çapa sarf ettiklerini belirten Ören, diğer ormanlarla karşılaştırıldığında en güzel ormanın ise Zonguldak'ta olduğunu söyledi.
Zonguldak'ta eğitime yaptıkları katkılarla bilinen Çaycuma Köylerini Kalkındırma, Güzelleştirme ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Savaş Çiloğlu da, rehabilitasyon çalışmasına 6 bin fidan yardımında bulundu. Konunun eğitim ve orman olduğunda akan suların duracağını ifade eden Çiloğlu, "Geleceğimizin parlak olması için eğitim ve ormana elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyorum. Çünkü çöl ve eğitimsiz bir ülke düşünemiyorum. Gelecekte gençlerimizin iki güzelliğe de ihtiyacı var" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2005 Perşembe 14:56:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?