1
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Aile sağlığı ve cinsel hastalıklar toplantısı

Aile Sağlığı Araştırma Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr Emre Akkuş, cinsel problemleri olanların doktora gitmek yerine eczanelerden kendi kafalarına göre aldıkları ilaçların, fayda vermemesi halinde kullananları depresyona sürüklediğini söyledi.

Bursa'da, ASAD tarafından düzenlenen toplantıda, cinsel hastalıklar ve ilaç kullanımında eczacı ve eczacı teknisyenlerinin sorumlulukları ele alındı. Toplantıda, ASAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Emre Akkuş, sertleşme sorunu ve tedavi yolları hakkında bilgiler verdi. Akkuş, insanların bir çoğunun cinsel problemlerini dile getirmekten çekindiğini, bunun sadece Türkiye'de değil tüm dünyada aynı olduğunu belirtti. İnsanların bu konularda bilgisiz olduklarını kaydeden Akkuş, cinsel hastalıkların tedavisinin hastaların bilgisizliği ve çekingenliği sebebiyle zorlaştığını söyledi.

Ülkemizde cinsel sorunu olan 10 kişiden 8'inin doktora gitmek yerine eczanelere gidip çevrelerinden duydukları ilaçları aldıklarını anlatan Akkuş, eczacıların da bu konuda yeterli bilgiye sahip olmadığını, bu şekilde ilaç kullanan hastaların belli bir zaman sonra fayda görmediklerinde bunalıma girip psikolojik problemler yaşadıklarını hatırlattı. Akkuş, Türkiye'de cinsel problemi olanların sadece yüzde 14'ünün hekim kontrolünde ilaç kullandığına dikkat çekerek, "Sertleşme sorununun çözümüne yönelik çok etkili ilaçlar mevcut. Sildenafil, Vardenafil, Tadalafil grubu bu ilaçlar sadece etki ve sonuç sürelerinde değişiklik gösteriyor. Yalnız bu ilaçların hekim tavsiyesi ve kontrolünde kullanılması gerekir. Hekime danışmadan ilaç alanların büyük bir kısmı, ilaç etki göstermeyince depresyona giriyor. Oysa bu ilaçlar doktorun tavsiye ettiği gibi kullanılırsa yararlı oluyor" dedi.

Bu tür hastalıkların şeker, hipertansiyon, büyük ameliyatlar, omurilik yaralanmaları, nörolojik hastalıklar sonucunda meydana gelebileceğini, özellikle sigara, alkol ve uyuşturucunun da bu hastalıkların ana sebebi olduğunu belirten Prof. Dr. Emre Akkuş, sağlıklı yaşamak, düzenli hayat ve iyi beslenmeyle bunların engellenebileceğini ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 14 Nisan 2006 Cuma 10:57:49
Güncelleme :14 Nisan 2006 Cuma 18:06:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?