1
Mayıs
2024
Çarşamba
SAĞLIK

Gemlik Devlet Hastanesine ek poliklinik

Gemlik'te, Muammer Ağım Devlet Hastanesi bünyesinde inşaatına 2 yıl önce başlanan ek poliklinik binasının Temmuz ayında hizmete gireceği açıklandı. 

Özel İdare'nin yanı sıra Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği'nin katkılarıyla kabası tamamlanan ek poliklinik binasının hizmete girmesiyle, Muammer Ağım Devlet Hastanesi'nde yatak sayısı 100'den 200'e çıkacak. Yeni poliklinikle, Sahil Devlet Hastanesi de rahatlayacak. Zemin üstü iki kat olarak inşa edilen ek poliklinik binasının zemin bölümünde acil servis ve hemodiyaliz ünitesi bulunacak. Birinci katında ise ek poliklinik odaları yer alacak. Binanın son katında ise idari binaların yanı sıra kadın doğum ve çocuk polikliniklerine yer verilecek. 72 odanın bulunduğu binanın 28 odası tamamen polikliniklere ayrılacak. Hastane Başhekimi Mehmet Küçükkeçe, Temmuz ayında hizmete girecek olan ek poliklinik binası için ayrıca her doktora birer hekim odası yapılmasını da planladıklarını açıkladı. 

Ek poliklinik binasının zemin katının Özel İdare tarafından açılan ihale sonucu 344 bin YTL'ye tamamlandığı, birinci ve ikinci katı ise 240 bin YTL'ye derneğin yaptırdığı öğrenildi.

.
Yayın Tarihi : 18 Mayıs 2006 Perşembe 15:57:17
Güncelleme :18 Mayıs 2006 Perşembe 16:06:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?