2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Arkadaş kurbanı Fatih'in organları hayat verecek

İstanbul'un Beşiktaş İlçesi'nde bir ilköğretim okulunda, kendisi gibi bir öğrenci tarafından bıçandıktan sonra kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen Fatih Can'ın ailesince bağışlanan organlarından bir böbrek, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirildi. Tıp Fakültesi'ne getirilen böbrek, yapılacak tetkiklerin ardından, belirlenen 10 hastadan birine takılacak.

Böbreğin Bursa'ya gelmesinin ardından hastaneye çağırılan 10 hasta umutla beklemeye başladı. Hemodiyaliz Ünitesi'nde bekleyen hastalardan makina mühendisi Ali Berkan Geçen (25), 18 yıldır böbrek hastası olduğunu ve 1 yıldır
diyalize bağlandığını söyledi. Hastalığın hem işinde hemde özel hayatında kendisini çok yıprattığını kaydeden Geçen, "Uyurken telefon geldi. Rüya görüyorum sandım. Hemen hastaneye geldim'' şeklinde konuştu.

4 yaşındaki oğlu Beytullah ile gelen Halime Günaydın (28) da umutla bekleyenler arasında. 1.5 yıldır böbrek beklediğini belirten anne Halime Günaydın, çok heyecanlı olduğunu ve hastalıktan bir an önce kurtulmak istediğini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 26 Mart 2006 Pazar 18:35:09
Güncelleme :26 Mart 2006 Pazar 19:03:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?