2
Mayıs
2024
Perşembe
SAĞLIK

Bursa'da diş sağlığı alanında bir ilk yaşanıyor

Türkiye'de diş sahasında ilk elektronik görüntülüme cihazı, Bursa'da kullanılmaya başlandı.

Nalbantoğlu'ndaki özel bir sağlık kuruluşunda hizmete giren cihazla, çenenin panoromik olarak röntgeni birkaç saniye içerisinde lazer taramasıyla çekiliyor. İki noktadan neşrolan kızıl ötesi infraruj ışınlarıyla, görüntülenmek istenen çene bölgesi birkaç saniyede taranıyor. Deri altındaki kemik ve diş yapısı anında bilgisayar ekranında görülüyor. Röntgen filmi banyosunu ortadan kaldıran dijital röntgenle, ekranda beliren film kuru yazıcıdan yine plastik filme birkaç saniyede bastırılıyor. Ayrıca bir de CD'ye yazdırılarak hastaya teslim ediliyor.

Bursa'daki dişçiler, görüntüleme merkezindeki hastalarının röntgenlerinin, laboratuvardan internet aracılığıyla maillerine gönderilmesini sağlıyor. Böylece hastanın filmi tekrar doktora götürmesine gerek kalmıyor. Dişçilerde çenenin panoromik filmini kendi bilgisayar ekranında değerlendirerek gerekli tedaviye başlıyor.

.
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2006 Perşembe 10:08:59
Güncelleme :20 Nisan 2006 Perşembe 15:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yakup AŞAR IP: 85.106.186.xxx Tarih : 3.04.2007 22:24:52
haber guzel... tebrikler... ama dişçiler denilmesi hiç hoş değil diş hekimi denilmesi daha dogru ve yerinde bir kullanım olur... hekimiz ve bunun soylenilmesini bekleriz...