5
Mayıs
2024
Pazar
SAĞLIK

Bursa'da genel cerrahi kongresi

Uludağ Üniversitesi'nin 30. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Genel Cerrahide Güncel Yaklaşım Kongresi", çeşitli üniversitelerden gelen uzman ve öğrencilerin iştirakiyle Bursa'da başladı.

Kervansaray Termal Otel'de 3 gün sürecek olan kongrede, genel cerrahide gelinen nokta ve tedavilerin güncel yaklaşımları, Türkiye'nin değişik üniversitelerinden gelen profesör ve öğrenciler tarafından tartışılacak.

Kongrenin açılışında konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Mustafa Yurtkuran, Türkiye'nin bir hayal içine girdiğini ve Avrupa Birliği yolunda ilerlemeye çalıştığını belirterek, kendilerinin de üniversite olarak Avrupa üniversiteleriyle eğitim yarışına girdiklerini açıkladı.

Üniversite olarak Avrupa Birliği'ne girdiklerini, tıp fakültesi mezunlarının batıda çeşitli sorgulamalarla önlerinin kapatılmaması için dünyadaki eğitim reformuna ayak uydurulması gerektiğini belirten Yurtkuran, "Mezunlarımızın önümüzdeki yıllarda diplomalarının her yerde geçerli olması için, ulusal alanda, tıp uzmanlık alanında ve hastaneler bünyesinde akretidasyon şart. Bu şekilde çalışmalarımızı yapmazsak, 30 yıllık geçmişimizdeki başarılar hiç bir işe yaramaz" dedi.

Genel cerrahinin Türkiye'de gecikmiş olan çalışmaları gerçekleştirmek zorunda olduğunun altını çizen Yurtkuran, "Bilgi üretmeden adam yetiştirilmez. Bizim görevimiz, bilgi üretip adam yetiştirmek ve kamu hizmeti vermek. Üniversitelerin çok iyi bilim adamlarına ihtiyaçları var. Genel cerrahi dalında bilimsel yayınlar maalesef az olduğu için uzmanlaşmanın gerektiği kadar sağlanamadığı görülmekte" diye konuştu.

Kongre başkanı Prof. Dr. Nusret Korun da, "Teknolojinin gelişmesi bir çok hastalıkta tedavileri kolaylaştırmakta. Eskiden insanları haftalarca yatıran hastalıklar, artık günü birlik olarak tedavi edilmekte. Tıp fakültesi olarak Bursa ve güney Marmara'yı kapsayan 10 milyon insana hitap ediyoruz. Birçok alanda ülkemizde öncülük yaptığımız için, 30. yılımızda meslektaşlarımızla bilgi ve birikimlerimizi paylaşmayı amaçlıyoruz" diye konuştu.

Genel cerrahideki yeni yöntem ve gelişmelerin paylaşılacağı kongre, pazar günü sona erecek.

.
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2005 Cumartesi 03:09:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?